Тосканський хліб з виноградом

7

Цей солодкий тосканський хліб готується з прісного дріжджового тіста, з виноградом, двома шарами.

Продукти
  • Дріжджі свіжі пресовані — 30 г
  • тепла Вода — 150 г
  • Борошно — 450 г
  • Цукор — 50 г (для тесту) + 150 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Виноград темний (бажано без кісточок) — 500 г
Приготування

Як робити: Тосканський хліб з виноградом? Дуже просто читайте далі...

1. Велике деко змастити вершковим маслом і застелити пергаментом.

2. У невеликій мисці змішати раскрошенные дріжджі і теплу воду, відставити на 10 хвилин, щоб дріжджі розійшлися у воді.

3. В іншій великій мисці змішати борошно, цукор (50 г) і сіль. Зібрати борошно гіркою, в центрі зробити поглиблення, додати дріжджову воду, добре перемішати. Викласти тісто на присипану борошном поверхню, замішувати до однорідного еластичного стану, протягом приблизно 10 хвилин. Сформувати тісто в кулю, покласти в злегка промаслений миску, накрити чистим рушником і помістити в тепле місце приблизно на 1 годину (за цей час тісто має збільшитися в розмірі приблизно в два рази).

4. Тісто злегка обім'яти, розділити на дві частини, розкачати на два пласти товщиною 2,5 см Один пласт викласти на деко, посипати половиною винограду, зверху половиною цукру і накрити другим пластом тіста, краї защипнути. Верхній пласт також посипати виноградом, злегка втиснути його і посипати цукром.

5. Накрити заготівлю і помістити в тепле місце на 1 годину. Потім підійшов хліб помістити в розігріту духовку, випікати 40-50 хвилин, до золотистого кольору. Готовий хліб дістати з духовки, дати охолонути на решітці.

Вгору