Тортилья де пататас (омлет з картоплею)

4 6 20 хв. 20 хв.

Мене якось запитували — не зняв я відеорецепт яєчні? Поки ще не зняв — тренуюся на тортильї. Втім, я її дуже люблю і готую (ем) із задоволенням. І якщо ви не дуже стурбовані підвищеної нажористостью страви — всіляко рекомендую іспанську тортилью.

Продукти
  • Картопля — 5 шт (великих)
  • Яйця — 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт. (велика цибулина)
  • Оливкова олія — 100 мл
Приготування

Як робити: Тортилья де пататас (омлет з картоплею)? Дуже просто читайте далі...

Є кілька нюансів при приготуванні, які варто відзначити. Так що, хто знає іспанську — може шерстити іспаномовний інтернет і ютуб. А кому лінь — можуть прочитати цей рецепт і подивитися мій відеоролик.

Покрокове приготування

Шаг №1

Процес, власне, простий. Картоплю чистимо і ріжемо шайбами у 3-4 мм, Цибулю ріжемо так само.

Шаг №2

Смажимо картоплю з цибулею у великій кількості олії, під кришкою, так, щоб картопля не зарум'янилася.
Потім відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від зайвого масла (якщо воно оливкова, то таке можна використовувати кілька разів — температура низька, нижче 100 градусів, так що про канцерогени можна забути).

Шаг №3

Потім змішуємо картоплю з яйцями, солимо.
Випікаємо тортилью на сковорідці (бажано з антипригарним покриттям) з розігрітим маслом. Спочатку з одного боку, потім акуратно перевертаємо, накриваючи тарілкою сковороду, і підрум'янюємо тортилью з іншого боку.
На словах пояснювати складніше, ніж готувати.

Шаг №4

Ось така лепешечка!

Вгору