Торт «Захер» (Sachertorte)

11

Класика віденських кондитерів - шоколадний бісквітний корж з прошарком з абрикосового джему, политий глазур'ю. Рецепт торта, який створив австрійський кондитер Франца Захер в 1832 році, тримається в строгому секреті. Але існує безліч рецептів, які намагаються повторити оригінальний рецепт торта «Захер». Ось один з них...

Продукти
  • Для бісквіта:
  • Яйця - 6 шт.
  • Шоколад - 90 г
  • Масло вершкове - 90 г
  • Цукор - 120 г (масло) + 30 г (білки)
  • Борошно - 90 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Джем абрикосовий
  • Для глазурі:
  • Вода - 50 г
  • Цукор - 120 г Шоколад темний - 100 г
Приготування

Як робити: Торт «Захер» (Sachertorte)? Дуже просто читайте далі...

Зверніть увагу, що торт невеликий, всього 17 см в діаметрі. Якщо ви хочете зробити торт на стандартну форму 23 см, то вам треба відповідно збільшити кількість інгредієнтів: 10 яєць, 150 г шоколаду, 150 г вершкового масла, 150 р борошна, 200 р цукру в масло + 50 р цукру в білки, 2 пакетика ванільного цукру.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати шоколадний торт «Захер»:

Інгредієнти для бісквіта (яйця, шоколад, масло, цукор, борошно, ванільний цукор) і абрикосовий джем.

Шаг №2

Шоколад розтопити на водяній бані.

Шаг №3

Яйця розділити на білки і жовтки.

Шаг №4

Розм'якшене масло збити з цукром.

Шаг №5

По одному ввести в масло, жовтки, не перестаючи збивати на невеликій швидкості.

Шаг №6

Підмішати в масу розтоплений шоколад і перемішати.

Шаг №7

Білки збити, порціями додаючи цукор.

Шаг №8

Просіяти борошно.

Включити духовку - розігріти до 170 градусів.

Шаг №9

У шоколадну масу додаємо половину білків і перемішуємо ложкою (не міксером!).

Шаг №10

Потім додати борошно і обережно перемішати ложкою, щоб тісто не сильно осіло (трошки осяде все одно).
Додати половину білків і перемішати.

Шаг №11

Форму прокласти пергаментом і викласти в неї тісто.

Випікати торт «Захер» від 35 до 60 хвилин при 170 градусах
(мій випікався одну годину, а в рецепті вказувалося 35 хвилин).
Перевірити готовність дерев'яною паличкою.

Шаг №12

Для приготування глазурі на торт «Захер» знадобляться: вода, цукор і темний шоколад.

Шаг №13

Зварити сироп з води і цукру, додати в нього шматочки шоколаду, періодично помішувати. Можна додати краплю рома і одну-дві столові ложки вершків. Готову глазур зняти з плити.

Шаг №14

Готовий торт «Захер» остудити і розрізати горизонтально на два рівних коржа. Можна торт перевернути, таким чином, щоб дно було верхом торта, тоді верх буде більш рівним.
Нижній корж змастити абрикосовим джемом 2-3 рази.

Шаг №15

Верх торта і боки теж змастити, але протертим через сито джемом.

Шаг №16

Вилити глазур порціями на торт і розрівняти шпателем(зганяючи на боки торта), намагаючись зробити торт абсолютно гладким, наскільки це можливо.

Шаг №17

Прикрашати торт «Захер» не треба, можна на ньому щось написати шоколадом. Я написала його назва.

Приємного апетиту!

Вгору