Торт з маком

13

Тісто для торта готується з додаванням маку, а крем з масла вершкового сиру і цукрової пудри.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 180 г
  • Молоко — 250 г
  • Яєчні білки — 3 шт.
  • Мак — 75 г
  • Борошно — 300 г
  • Розпушувач — 2,5 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукор — 300 г
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
  • *
  • Для крему:
  • Сир вершковий — 250 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 60 г
  • Цукрова пудра — 375 г
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
Приготування

Як робити: Торт з маком? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати торт з маком:

1. У сотейнику довести до кипіння молоко. Зняти з плити. Ввести мак, дати молоку охолонути.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Дві круглі жароміцні форми діаметром 20 см змастити маслом і присипати борошном.

3. У великій мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

4. В окремій мисці збити вершкове масло з 250 г цукру і ванільним екстрактом до пишного стану. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, поступово ввести сухі інгредієнти, чергуючи з молоком.

5. В окремій мисці на сильній швидкості збити яєчні білки до пишного стану. Поступово ввести цукор, що залишився, збивати до стійкого стану. За допомогою лопатки акуратно ввести білки в тісто. Половину тіста викласти у форму і другу половину в іншу форму.

6. Помістити форму з тістом в духовку і випікати коржі для торта з маком 30-40 хвилин.

7. Готові коржі дістати з форми, викласти на решітку, щоб вони охололи.

8. Тим часом приготувати крем для торта з маком. Збити вершковий сир з цукровою пудрою і вершковим маслом до кремоподібного стану.

9. Сформувати торт з маком, перемазав коржі кремом і склавши їх.

Вгору