Торт «Рижик»

10 10 100 хв. 300 хв.

Один з найвідоміших домашніх тортів – «Рижик». Рецепт торта «Рижик» дуже популярний, його передають від господині до господині, від мами до доньки і від подружки до подружки. Рецепт «Рижика» може змінюватись, але основа його незмінна – це тонкі коржі з заварного тіста на меду, просочені сметанним кремом. Зацікавилися? Тоді почнемо!

Продукти
  • *Для тіста:
  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукор — 1 склянка, Сметана — 80 мл
  • Мед — 2-3 ст. ложки
  • Сода — 2-3 ч. ложки
  • Борошно — 3 склянки
  • *Для крему:
  • Сметана — 500 мл
  • Цукор — 100 г
  • Родзинки — 150 г
  • Вишні з варення або чорнослив — 150 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом торта «Рижик».

Шаг №2

Як приготувати торт «Рижик»:

Тісто: змішати масло, цукор і сметану.

Шаг №3

Додати мед.

Шаг №4

Довести до кипіння при безперервному помішуванні, зняти з вогню. Додати соду.

Шаг №5

Знову нагріти до підняття шапки, зняти з вогню.

Шаг №6

Ретельно вимішати з борошном.

Шаг №7

Покласти в холод на 1-2 години.

Шаг №8

Включити духовку.

Тісто розділити на 7-8 шматочків.

Шаг №9

Тісто розкачати на 7-8 тонких коржів (по одному з кожного шматочка).

Шаг №10

Випікати кожен на досить сильному вогні, дуже недовго В добре розігрітій духовці (200 градусів) — істотно менше 10 хвилин. Орієнтовний час випікання кожного коржа — 5 хвилин.

Шаг №11

Знімати акуратно: коржі виходять дуже м'які і делікатні. Але якщо порвуться, то теж не страшно: потім «залатаєте» кремом. Бажано, щоб нижній корж був більш або менш цілим.

Обрізати краї коржів. Обрізки пускаєте на крихту.

Шаг №12

Для додаткового кількості крихт можна зробити так: один маленький корж випікаєте до більш сухого стану і кришити руками. Але можна обійтися і тими крихтами, які вийшли в результаті обрізки коржів. Їх потрібно ретельно подрібнити.

Шаг №13

Щоб приготувати сметанний крем, сметану збийте (приблизно 10 хвилин). А потім змішайте з цукром.

Шаг №14

Складаєте готові коржі в стопку, намазуючи кожен шар сметанним кремом і посипаючи вишнею та родзинками.

Шаг №15

Верх торта посипати крихтою. Залишити на 2-3 години і торт «Рижик» можна подавати.

Вгору