Торт «Пташине молоко» (спосіб 1)

14 10 60 хв. 300 хв.

Дуже ніжний і дуже солодкий торт «Пташине молоко» — шедевр серед десертів. Пропонуємо простий спосіб приготування «Пташиного молока» зі згущеним молоком.

Продукти
  • *Для тіста:
  • Борошно — 0,75 склянки
  • Жовток яєчний — 4 шт
  • Цукор — 0,75 склянки
  • вершкове Масло — 100 г
  • Сода — 0,25 ч. ложки
  • Ваніль — на кінчику ножа
  • *Для крему:
  • Цукор — 1,25 склянки
  • Желатин — 1,5 ст. ложки
  • Вода — 0,3 склянки
  • Білок яєчний — 4 шт.
  • Лимонна кислота — 0,25 ч. ложки
  • Масло вершкове — 200 г
  • Молоко згущене — 200 г
  • Шоколад — 100-200 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для торта «Пташине молоко».

Шаг №2

Як приготувати торт «Пташине молоко» зі згущеним молоком:

Відокремлюють білки від жовтків.

Шаг №3

Масло розм'якшують до сметаноподібного стану і розтирають з цукром.

Шаг №4

Поступово з'єднуючи з жовтками і ваніліном.

Шаг №5

Ретельно збивають.

Включити духовку.

Шаг №6

Борошно з'єднують з содою і перемішують з пишною масою. І знову збивають.

Шаг №7

Готове тісто викладають на змащений жиром деко у вигляді двох рівних пластів за розміром форми для торта (або ділять тісто на дві рівні частини і випікають пласти по черзі).

Випікають тісто у розігрітій духовці при температурі 180-200°С протягом 15-18 хвилин.

Шаг №8

Для приготування крему желатин замочують у воді приблизно на годину, зливають зайву воду (швидкорозчинний желатин замочують 15 хвилин). До набухшему желатину додають цукор, нагрівають на дуже слабкому вогні до повного розчинення цукру і желатину (не кип'ятять).

Шаг №9

Одночасно збивають охолоджені яєчні білки до стійкої піни, в кінці збивання, для зміцнення структури білка, додають лимонну кислоту.

Шаг №10

Одночасно збивають масло зі згущеним молоком і ваніліном до пишного стану.

Шаг №11

Не припиняючи збивати білки, в них тонким струменем вливають гарячий сироп цукру з желатином і продовжують збивати ще 10-15 хвилин.

Шаг №12

Масло з'єднують з білковою масою і збивають на тихому ходу міксера або лопаткою ще 5 хвилин.

Шаг №13

Випечене тісто укладають у форму зі знімним дном, покривають шаром крему.

Шаг №14

Потім кладуть другий шар тіста і зверху знову наносять шар крему, заповнюючи форму до країв.

Шаг №15

Якщо торт не обробляють шоколадом, то на поверхні крему, поки він не застиг, роблять хвилеподібний малюнок ложкою або з корнетика.
Торт ставлять в холодильник до повного застигання крему.

Шаг №16

Після охолодження торт виймають (або акуратно вирізують тонким ножем) з форми, поверхню і боки обробляють тертим або розтопленим шоколадом, шоколадною глазур'ю або помадою.

Шаг №17

Торт «Пташине молоко» зі згущеним молоком готовий. Приємного апетиту.

Вгору