Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні

14 12 60 хв. 180 хв.

Ніжне, повітряне, пружне суфле «Пташине молоко» класичного ГОСТовскому рецептом, між двох коржів шоколаднейшего брауні, що тане у роті, з шматочками брауні в середині... М-м-м!.. Спокуса для гурманів. Ваші гості оцінять цей десерт достоїнству!

Продукти
  • Для коржів брауні:
  • Вершкове масло (кімнатної температури) — 180 г
  • Цукор — 350 мл
  • Яйця — 3 шт
  • Борошно — 250 мл
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор — 1,5 ч. л.
  • або щіпка ваніліну
  • Какао-порошок — 150 мл
  • Для суфле "
  • Пташине молоко"
  • :
  • Білки яєчні — 6 шт.
  • Желатин порошковий — 25 г
  • Вода — 75 мл
  • Цукровий пісок — 100 г
  • Вершкове масло — 120 г
  • Згущене молоко — 150 г
  • Лимонна кислота — 1/4 ч. ложки
Приготування

Як робити: Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні? Дуже просто читайте далі...

Я обожнюю цукерки «Пташине молоко» класичним рецептом — ніжне пружне біле суфле, оточене шоколадом — смак дитинства! Давайте приготуємо цей вишуканий торт будинку, використовуючи Гостівську рецептуру з невеликими змінами: ГОСТу при приготуванні «Пташиного молока» потрібен агар-агар, але  його замінимо на желатин без втрати під смак. :) Я пропоную зробити класичний торт «Пташине молоко» коржами брауні — на мій погляд шоколадний брауні ідеально доповнює суфле «Пташине молоко».

Покрокове приготування
1 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 1

Як приготувати торт «Пташине молоко» на шоколадний брауні:

Для коржів спечемо брауні — докладно процес приготування я описала в рецепті брауні (див. посиланням вище — у тексті і в продуктах, або попередній рецепт моєму пищеБлоге).

:)
2 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 2

З зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 коржа. Два коржа залишимо цілими, один разрежем на смужки шириною 1,5-2 див.

3 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 3

Приготуємо продукти для суфле «Пташине молоко» — білки потрібні охолоджені, інші продукти — кімнатної температури.

4 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 4

Спочатку замочимо желатин в воді з половиною лимонної кислоти і з цукром. (Час, на яке потрібно замочувати, подивіться на пачці вашого желатину, воно може розрізнятися у різних виробників.)

5 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 5

Масло кімнатної температури і згущене молоко збити міксером.

6 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 6

Одержаний олійно-сгущеночный крем відставимо бік.

7 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 7

Білки збити міксером до стійких піків. Посуд і вінчики міксера повинні бути ідеально чистими, без будь-яких слідів жиру (оскільки жир перешкоджає взбиванню білків), в білках не повинно бути навіть маленьких частинок жовтка. Правильно збиті білки дуже важливі для успішного приготування «Пташиного молока».

8 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 8

Білки збиваємо на високій швидкості до стійких піків, в процесі збивання додаємо решту лимонну кислоту.
Стійкі піки — це означає, що збиті білки не вивалюються з перевернутої догори дном миски. :) Подивіться — на фото я тримаю миску догори дном, і білки залишаються в посуді.

9 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 9

Повернемося до желатинової маси — желатин потрібно розчинити або на водяній бані, або в мікрохвильовці. Я розтоплюю желатин в мікрохвильовці, прогріваючи потроху і періодично помішуючи. Желатин і цукор повинні повністю розчинитися, повинні з'явитися ось такі бульбашки, але маса не повинна закипіти! Це важливо, не дозволяйте желатину закипіти!

10 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 10

У збиті білки, безперервно помішуючи, вливаємо цівкою гарячу желатинову масу — від гарячого желатиново-цукрового сиропу білки заварюються і сильно збільшуються в обсязі.
Продовжуємо збивати ще 5-10 хв., поки маса не охолоне до кімнатної температури.

11 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 11

У білково-желатиновий крем акуратно, з одній ложці вводимо олійно-сгущеночный крем.

12 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 12

Від масла з згущеним молоком суміш трохи осяде, але все одно залишиться повітряної.

13 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 13

Збираємо торт «Пташине молоко» — у роз'ємне кільце кладемо вниз один корж.

14 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 14

Зверху виливаємо половину суфле і відправляємо на кілька хвилин морозилку, щоб суфле трохи схопилося.

15 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 15

На шар суфле викладаємо смужки нарізаного бісквіта брауні і заливаємо рештою суфле. Накриваємо другим коржем — і торт «Пташине молоко» готовий! Залишилося поставити його на кілька годин у холодильник, щоб суфле застигло і торт «Пташине молоко» просочився.

16 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 16

З готового торта «Пташине молоко» акуратно зніміть формувальне кільце, намагаючись не пошкодити краю торта (для цього скористайтеся довгим тонким ножем).
Ось такий апетитний вийшов торт. За бажання його можна прикрасити на ваш смак або полити шоколадною глазур'ю, але мені подобається такий вид — суфле і брауні мають гарний апетитний бічний зріз і торт виглядає досить елегантно.

17 Торт «Пташине молоко» ( класичним рецептом) на брауні, шаг 17

А і розріз — шматочки брауні апетитно виглядають на зрізі торта.
Класичний торт «Пташине молоко» відмінно підійде і до чаю, і до кава. Ваші гості залишаться задоволені тортом «Пташине молоко» на брауні.

Вгору