Торт «Прага»

8 10 55 хв. 135 хв.

Один з дуже смачних тортів, які завжди користуються великим успіхом - це, безумовно, шоколадний торт Прага. Рецепт цього чудового торта складається з приготування коржів і дуже простого крему.

Продукти
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана - 200 г
  • Какао згущене - 1 банка
  • Цукор - 1 склянка
  • Борошно - 1,5 склянки, Сода - 0,5 ч. ложки
  • Оцет - 0,5 ч. ложки
  • Масло вершкове - 200 г
Приготування

Як робити: Торт «Прага»? Дуже просто читайте далі...

Якщо у вас немає згущеного какао, його легко замінити, ретельно змішавши банку згущеного молока і 2 ст. ложки порошку какао.

Торт Прага, рецепт якого описує приготування двох коржів, бажано піч у формі такого діаметру, щоб шар тіста не був занадто товстим і коржі добре пропеклися.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування торта «Прага».

Шаг №2

Щоб зробити торт Прага, рецепт спершу пропонує спекти коржі. Для цього потрібно поєднати в мисці 2 яйця, 200 грамів густої сметани.

Шаг №3

Влити половину банки згущеного какао.

Шаг №4

Ретельно перемішати.

Шаг №5

Соду погасити оцтом.

Шаг №6

Всипати в тісто 1 склянку цукрового піску і додати пів чайної ложки соди, погашеної оцтом.

Шаг №7

Додати 1,5 склянки борошна.

Ретельно все перемішати, до тих пір, поки тісто не придбає однорідну, гладку структуру (краще міксером).

Шаг №8

Розігріти духовку.

Форму добре змастити маслом (можна посипати сухарями). Розділити тісто на 2 частини. Вилити половину тіста в підготовлену форму. Випікати в розігрітій духовці (30-35 хвилин).

Всього спекти 2 коржі.

Готові коржі викласти на заздалегідь підготовлену папір і повністю остудити.

Шаг №9

Тим часом зробити крем. Змішати 200 г розм'якшеного вершкового масла з половиною банки згущеного какао.

Шаг №10

Добре збити крем міксером. Трохи охолодити його в холодильнику.

Шаг №11

Зібрати торт «Прага». Рясно змастити коржі кремом і покласти їх один на одного.

Шаг №12

Обмазати кремом також і боки торта. Прикрасити торт кремом за бажанням.
Залишити торт Прага в холодильнику на добу, щоб він як слід просочився.

Вгору