Торт «Червоний оксамит»

13

Торт «Червоний оксамит» готується з червоних коржів на основі кексового тіста, подається торт з вершковим кремом.

Продукти
  • Масло вершкове (кімнатної температури) — 125 г
  • Яйця — 3 шт
  • Молоко — 250 г
  • Борошно — 300 г
  • Какао порошок — 75 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,75 ч. л.
  • Цукор — 300 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Барвник харчовий червоний — 2 ст. л.
  • Оцет білий винний — 1 ст. л.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • *
  • Для крему:
  • Сир вершковий — 250 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) — 125 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Цукрова пудра — 450 г (3 склянки)
Приготування

Як робити: Торт «Червоний оксамит»? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати торт «Червоний оксамит»:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом 2 круглі жароміцні форми діаметром 22 див. Застелити пергаментом і змазати його олією.

2. У великій мисці змішати борошно, какао, розпушувач, соду і сіль.

3. В іншій великій мисці збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збивати масляну суміш на повільній швидкості, ввести борошняну суміш, чергуючи з молоком. Додати барвник і оцет, добре перемішати.

5. Викласти тісто у дві підготовлені форми і помістити в розігріту духовку, випікати коржі 25-30 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі.

6. Готові коржі дістати з духовки і дати їм охолонути у формах протягом 10 хвилин, потім зняти форми. Перекласти коржі на решітку, дати повністю охолонути.

7. Тим часом приготувати крем для торта «Червоний оксамит». Міксером на середній швидкості збити вершковий сир, вершкове масло і ванільний екстракт до однорідного стану. Поступово ввести цукрову пудру, добре перемішати.

8. Зібрати торт «Червоний оксамит». Один корж викласти на сервірувальне блюдо, змастити кремом, зверху накрити другим коржем і також змастити кремом.

Вгору