Торт «Графські руїни »

12 10 90 хв. 180 хв.

«Графські руїни» — торт, рецепт якого поєднує в собі стільки смачних речей, що не любити його неможливо! Ніжний бісквіт, повітряне безе, легкий білковий і ніжний вершковий креми – все це торт «Графські руїни».

Продукти
  • *Для бісквітного коржа:
  • Яйця — 4 шт
  • Цукор — 1 склянка (200 г)
  • Борошно — 1 склянка (150-160 г)
  • Сода — 1 ч. ложка
  • *Для безе (коржа з білків):
  • Білок — 6 шт.
  • цукрова Пудра — 2 склянки (400 г)
  • *Для вершкового крему:
  • Молоко згущене варене (350-400 г)
  • згущене Молоко — 200 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • *Для білкового крему:
  • Білок — 2 шт.
  • Пудра цукрова — 0,5 склянки
  • Горіхи волоські — 100 г
Приготування

Як робити: Торт «Графські руїни »? Дуже просто читайте далі...

Якщо готового вареного згущеного молока немає, його можна приготувати. Для цього банку згущеного молока, не відкриваючи, залити водою і варити протягом трьох годин. Потім згущене молоко охолодити і тільки після цього відкрити.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для торта «Графські руїни».

Шаг №2

Як приготувати торт «Графські руїни»:

Основа торта готується з 2 видів коржів.

Включити духовку розігріти до 170 градусів. Тільки після цього приступити до приготування тіста.

Для коржа з бісквітної маси. Збити 4 яйця.

Шаг №3

Продовжуючи збивати, змішати з 1 склянкою цукру.

Шаг №4

Соду погасити оцтом. Додати гашену оцтом соду в тісто.

Шаг №5

Перемішати і додати борошно і акуратно перемішати до однорідності.

Шаг №6

Підготувати форму діаметром 24-26 см Для цього змастити її маслом і посипати борошном або форму застелити промасленим папером. Якщо у вас форма з тефлоновим покриттям, її можна нічим не змащувати.

бісквітне тісто Вилити у форму, змащену маслом і посипану борошном (або вистелити форму промасленим папером) і випікати на слабкому вогні близько півгодини. За цей час не можна відкривати духовку або шуміти, щоб бісквіт не осел. Потім збільшити температуру до 180 градусів і випікати ще 10-15 хвилин. Готовність бісквіта перевіряють, проткнувши його зубочисткою — вона повинна залишитися сухою.

Шаг №7

Готовий корж злегка охолодити і розрізати горизонтально на 2 пласта.

Шаг №8

Для коржа з білкової маси: відокремити білки і охолодити їх.

Духовку розігріти до 100-130 градусів.

Шаг №9

Добре збити 6 охолоджених білково.

Шаг №10

Продовжуючи збивати, змішати з 2 склянками цукрової пудри.

Шаг №11

Деко припылить борошном або застелити пергаментним папером.
Викладати підготовлену масу на припыленный борошном лист ложкою, надаючи їй різні форми (безе повинні бути приблизно однакової величини). Випікати безе на дуже слабкому вогні близько години.

Шаг №12

Відкласти 1,5-2 ст. ложки горіхів. Інші горіхи подрібнити.

Шаг №13

Розм'якшити вершкове масло. 200 г розм'якшеного вершкового масла добре збити.

Шаг №14

Використовувати готове варене згущене молоко — перекласти зварене молоко в миску, додати 200 г звичайного згущеного молока до збитого вершкового масла.

Шаг №15

Все добре збити.

Шаг №16

Для білкового крему. Збити 2 білки з 0,5 склянки цукрової пудри.

Шаг №17

Додати подрібнені горіхи (третина від усієї кількості потовчених горіхів).

Шаг №18

Ретельно перемішати.

Шаг №19

Тепер збираємо торт «Графські руїни».
Плоске блюдо, підготовлене для торта, змастити кремом зі згущеного молока (чверть загальної кількості).

Шаг №20

Укласти на нього 1 бісквітний корж, промазати його цим же кремом (трохи менше половини від залишкового кількості крему).

Шаг №21

Посипати товченими горіхами (половиною від залишкового кількості).

Шаг №22

Покласти зверху другий бісквітний корж. Злегка ущільнити основу торта руками, верхній корж також промазати досить товстим заспіваємо крему (залишити 2-3 ст. ложки крему для прикраси торта). Корж посипати рештою товченими горіхами.

Шаг №23

Підготувати безе, змащуючи їх білковим кремом.

Шаг №24

Укладати поверх шару крему випечені безе в довільній формі.

Шаг №25

Усі викладені безе повинні утворити красиву асиметричну гірку, що імітує руїни замку.

Шаг №26

Залити зверху безе залишилися кремом зі згущеного молока, поливаючи його так, щоб поверхня була потьоками (це буде прикрасою торта). Зверху викласти решту білковий крем і рясно посипати торт «Графські руїни» грубо посіченими горіхами.

Вгору