Торт «Естерхазі»

13 12 70 хв. 70 хв.

Секретний рецепт старовинного угорського роду Естерхазі, тепер Ви його знаєте:) Звичайно треба повозитися, але цей торт того варто.

Продукти
  • Для коржів:
  • Яєчні білки - 8 шт
  • Цукор - 1 склянка
  • Волоські горіхи (ядра) - 200 г
  • Борошно - 3 ст.л.
  • Кориця - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Для крему:
  • Молоко - 0,5 склянки
  • Кокосове молоко - 0,5 склянки
  • Цукор - 0,75 склянки
  • Згущене варене молоко - 0,25 склянки
  • Яєчні жовтки - 4 шт.
  • Масло вершкове - 300 г
  • Вишневий лікер - 2 ст.л.
  • Ванільний цукор - 3 ч.л.
  • Абрикосовий джем - 2 ст.л.
  • Для глазурі:
  • Шоколад білий - 200 г
  • чорний Шоколад - 50 г
  • Вершки жирні - 2 ст.л.
  • Мигдальна стружка для обсипання - 2 ст.л.
Приготування

Як робити: Торт «Естерхазі»? Дуже просто читайте далі...

1. Нагріти духовку до 150°С. Волоські горіхи підсушити на сковорідці 10 хвилин. Остудити. Потім подрібнити їх у блендері в борошно.

2. Відокремити білки від жовтків. Білки охолодити, тоді вони краще збиваються. Вершкове масло вийняти з холодильника, воно має бути кімнатної температури.

3. Збити міксером охолоджені білки з дрібкою солі в міцну піну. Поступово, по одній столовій ложці, додати цукор. Збивати до утворення стійкої блискучою піни (вона не повинна випадати з перевернутим догори дном миски).

4. Поступово додати горіхову борошно до білків разом з корицею і борошном, акуратно перемішуючи силіконової лопаткою знизу вгору.

5. За допомогою круглої форми діаметром 25 см м'яким простим олівцем намалювати на пергаменті 6 шаблонів для основи торта, розташовуючи їх в 3 см один від одного - щоб під час викладання тіста і випікання майбутні коржі не заважали один одному.

6. Рівним тонким шаром розподілити по колам білкову масу за допомогою ножа з довгим лезом.

7. Випікати коржі в розігрітій до 150 °С духовці до світло-коричневого кольору, 18-20 хв. Потім дістати з духовки, при необхідності підрівняти краю ножем і остудити.

8. Зробити крем, для цього кокосове і коров'яче молоко дуже ретельно змішати міксером, щоб не залишалося згустків кокосового молока. 1/3 молока збити почергово з цукром, жовтками і ванільним цукром до однорідності.

9. Залишилося молоко на слабкому вогні довести до кипіння в каструлі з товстим дном. Обережно ввести приготовану жовткову суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи віночком. Ще раз довести до кипіння, зняти з вогню, охолодити і помістити в холодильник на 1 ч.

10. Розм'якшене масло збити з вареним згущеним молоком, по одній столовій ложці поступово ввести в крем, додати вишневий лікер і збити до однорідності. Охолодити.

11. Приготувати страву. Змастити охолодженим кремом 5 коржів, а шостий покрити зверху тонким шаром абрикосового джему.

12. Розтопити білий шоколад на водяній бані, перемішати з вершками до однорідності, покрити торт поверх джему, поки шоколад ще гарячий. Злегка охолодити.

13. Коли поверхня шоколаду трохи схопиться, розтопити темний шоколад на водяній бані, налити його в кондитерський шприц. Намалювати шоколадом павутину по білому верху торта.

14. Обсипати боки торта мигдальною стружкою. Помістити торт в холодильник на 12 годин.

15. Перед подачею торт вийняти за 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!

Вгору