Торт Чак-чак

9 10 60 хв. 60 хв.

Традиційне татарська і башкирська солодке блюдо – чак-чак. Рецепт його зустрічається і в інших тюркських народів. Приготування цього десерту досить трудомістким і вимагає певних навичок, але торт чак-чак цього варто.

Продукти
  • Борошно пшеничне — 3-3,5 склянки
  • Яйця — 5 шт
  • Молоко — 2,5 ст. ложки
  • Цукор — 0,5 ч. ложки
  • Сіль — 1-2 щіпки
  • Олія рослинна — 250 г
  • або Масло топлене — 250 г
  • Мед — 0,75 склянки
  • Цукор для заливки — 5-6 ст. ложок
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом чак-чака.

Шаг №2

Як приготувати торт чак-чак:

Сирі яйця змішати з цукром, сіллю і розвести молоком.

Шаг №3

Всипати пшеничне борошно.

Шаг №4

Замісити м'яке тісто.

Шаг №5

Розділити на шматки по 100 г

Шаг №6

Розкачати їх джгутиками товщиною 1 см

Шаг №7

Нарізати на кульки величиною з кедровий горіх.

Шаг №8

Розігріти жир. Шматочки тесту, помішуючи, обсмажити у фритюрі (у великій кількості киплячої топленого масла). Смажити їх потрібно на середньому вогні до золотистого кольору (4-5 хвилин). Потім вийняти шумівкою і дати стекти зайвому жиру.

Шаг №9

Закип'ятити мед з цукром. Готовність меду визначити так: на дерев'яну паличку взяти трохи меду. Якщо після охолодження він стає ламким, кип'ятіння припинити.

Шаг №10

Готові кульки покласти в широкий посуд.
Готовим залити медом кульки і добре перемішати.

Шаг №11

Кульки перекласти на піднос і руками, змоченими холодною водою, додати торту чак-чак будь-яку форму конуса, піраміди та ін). Після застигання торт чак-чак готовий.

Вгору