Торт бісквітний з заварним кремом

9

Бісквітний торт з кремом – чудове прикраса святкового столу. Як приготувати легкий повітряний бісквіт, переслоенный ніжним кремом, підкаже цей рецепт бісквітного торта з заварним кремом.

Продукти
  • *Для тіста:
  • Борошно — 150 г
  • Яйця — 7 шт
  • Цукор — 150 г
  • Лимон — 0,5 шт.
  • *Для крему:
  • Вершки — 100 мл
  • Масло вершкове — 150 г
  • Жовток — 3 шт.
  • Цукор — 150 г
  • Борошно — 1 ч. ложка
  • Ванільний цукор — 5-10 м
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти запропонованим рецептом торта з заварним кремом.

Шаг №2

Як приготувати бісквітний торт з заварним кремом:

Натерти цедру з половини лимона. Вижити сік.

Шаг №3

Білки відокремити від жовтків.

Шаг №4

Жовтки розтерти з половиною цукру.

Шаг №5

Білки збити в круту піну. Поступово додати цукор, що залишився.

Шаг №6

Знову збити.

Шаг №7

Ввести в розтерті жовтки, вимішати.

Включити духовку розігріти до 180 градусів.

Шаг №8

Додати борошно, лимонний сік, знову вимісити до утворення однорідної маси.

Шаг №9

Форму змастити жиром і посипати сухарями (якщо форма з антипригарним покриттям, можна цього не робити).

Наповнити масою змащену жиром і посипану сухарями форму і випікати в гарячій духовці (180°) протягом 50 хвилин. Потім вимкнути духовку, залишивши бісквіт всередині.

Шаг №10

Заварний крем для бісквітного торта приготувати наступним чином:

Масло розтерти з 1 ст. ложкою цукру.

Шаг №11

Додати цедру, перемішати.

Шаг №12

Відокремити жовтки.

Шаг №13

Жовтки розтерти з цукром і борошном.

Шаг №14

Розвести їх вершками.

Шаг №15

На дуже слабкому вогні, постійно помішуючи, запарити на плиті до густоти сметани, не доводячи до кипіння.

Готовий крем обов'язково охолодити до кімнатної температури.

Шаг №16

Знову збити масло, додаючи по ложці охолоджений крем. Розтирати до утворення однорідної маси. Коли крем охолоне, додати ванілін або ванільний цукор.

Шаг №17

Коли вийнятий з форми торт охолоне, розрізати його на два пласта.

Отримані при розрізуванні крихти зібрати. Крім того крихти для обсипання приготувати наступним чином: з гарячого торта зняти тонкий шар і підсушити його в духовці. Коли охолоне, ретельно розкришити руками.

Шаг №18

Бісквітні пласти перекласти кремом.

Шаг №19

Верх і боки торта також змастити цим кремом.

Шаг №20

Обсипати бісквітний торт з кремом крихтами.
Бісквітний торт з заварним кремом готовий.

Вгору