Торт-безе зі сливами і вершковим кремом

9

Коржі з підсушених білків (безе або меренги) в поєднанні зі сливами і вершковим кремом утворюють святковий, ніжний і дуже смачний торт.

Продукти
  • Яєчні білки — 6 шт.
  • Сливи (консервовані) — 16 шт
  • Цукор — 350 г
  • Горіхи волоські (мелені) — 250 г
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Для крему:
  • Вершки жирні — 430 г
  • Цукрова пудра — 4 ст. л.
  • Сметана — 60 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Торт-безе зі сливами і вершковим кремом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати торт-безе зі сливами і вершковим кремом:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 140 градусів. Два великих деко застелити пергаментом. На кожному намалювати два кола діаметром 23 див.

2. У великій мисці збити яєчні білки до пишної стійкої піни. Поступово ввести цукор, збивати на сильній швидкості до стійких піків. Ввести в білки мелені горіхи і корицю.

3. Викласти тісто на намальовані кола і помістити в розігріту духовку. Сушити коржі близько 1 години, до хрусткого стану.

4. Дістати коржі-безе з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі протягом 10 хвилин, а потім зняти з пергаменту і дати повністю охолонути.

5. Сливи нарізати часточками.

6. Приготувати крем для торта-безе. Вершки збити з цукровою пудрою до стійкого стану. Додати сметану і ваніль, ще раз добре збити.

7. Зібрати торт-безе. Перемазати коржі-безе вершковим кремом і перекласти шматочками злив.

Вгору