Торт «Австрійський Захер»

9 90 хв. 90 хв.

Австрійський торт захер - рецепт для справжніх цінителів шоколадних тортиків.

Продукти
  • Основа:
  • Яйця - 8 шт
  • Цукор-пісок - 250 г
  • Борошно - 130 г
  • Какао - 60 г
  • Масло вершкове - 140 г
  • Просочення:
  • Джем абрикосовий - 115 г
  • Вода кип'ячена - 100 г
  • Ганаж (ганаш):
  • Шоколад чорний - 200 г
  • Вершки несолодкі - 230 г
Приготування

Як робити: Торт «Австрійський Захер»? Дуже просто читайте далі...

ОСНОВА: Яйця з цукром збиваємо в міксері до пишної піни хвилин 15. Просіваємо борошно і какао. Масло розтоплюємо. У збиту масу поступово додаємо борошно з какао і при цьому акуратно перемішуємо вінчиком з дна нагору, відразу після борошна з какао додаємо розтоплене вершкове масло і не перестаємо перемішувати так само, до однорідності, але недовго, оскільки можна «посадити» масу. Випікаємо при 180-190 градусах 40 хвилин.

Даємо відстоятися і на наступний день змащуємо просоченням з абрикосового джему. А поверх джему австрійський торт захер покриваємо ганажем (або ганашем) - кремом з вершків і шоколаду.

Вгору