Тонкі млинці з зеленню

8

Готуються млинці на молоці з додаванням рубаної зелені.

Продукти
  • Молоко - 500 г
  • Борошно - 250 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове (розтоплене) - 50 г
  • Зелень (естрагон, петрушка і кріп), дрібно рубана - 25 г
  • Сіль - 1/8 ч. л.
  • Сир твердий - для сервірування
  • Масло вершкове - для змазування сковороди
Покрокове приготування

Шаг №1

1. У великій мисці з'єднати борошно, яйця, молоко, розтоплене масло і сіль, перемішати до однорідного стану. Ввести подрібнені трави, перемішати.

2. Перелити тісто в скляну банку, закрити кришкою і помістити в холодильник на 1 годину.

Шаг №2

3. Велику сковороду для млинців або іншу, з антипригарним покриттям, поставити на середньо-сильний вогонь. Коли сковорода нагріється, змастити її вершковим маслом.

4. Налити на сковороду достатню кількість тіста, щоб воно покрило дно тонким шаром (кількість тіста залежить від розміру сковороди). Відразу ж швидко крутити і акуратно нахиляти сковороду у різні боки, щоб тісто рівномірно розтеклося по дну.

5. Готувати блін до золотистого кольору кантиков, приблизно 1-3 хвилини. За допомогою лопатки акуратно перевернути млинець на іншу сторону і смажити до рум'яності ще близько 30-60 секунд.

Шаг №3

6. Готовий млинець перекласти на тарілку і зберігати його теплим. Посмажити таким способом всі млинці. Подавати гарячі млинці з скибочками сиру.

Вгору