Тонкі млинці

6

В тонкі млинці (налисники) можна загорнути різноманітну начинку. Але чи можна їх їсти і просто так - з медом, сметаною або варенням.

Продукти
  • Яйця - 3 шт
  • Молоко - 250 мл (1 склянка)
  • Вода - 300-400 мл (1-2 склянки)
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Борошно - 240 г (1,5 склянки)
  • Масло рослинне - 1-2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати тонкі млинці на молоці:

Яйця змішати з цукром і половиною склянки молока.

Шаг №2

Поступово всипати борошно, ретельно перемішувати. Тісто виходить густе, як на оладки.

Шаг №3

Коли вся мука введена в тісто, Влити молоко, що залишилося, ретельно перемішати.

Шаг №4

Поступово влити воду, продовжуючи ретельно перемішувати тісто — у воно повинно вийде дуже рідким.

Шаг №5

Потім додати рослинне масло і знову перемішати тісто.

Шаг №6

Гарненько розігріти сковороду. Краще взяти сковороду з антипригарним покриттям. У будь-якому випадку сковорода повинна бути з зручною ручкою.

Розігріту сковороду змастити невеликою кількістю рослинної олії.

Налити на середину сковороди трохи тіста (приблизно 0,5 звичайного ополоника). Нахиляючи сковороду в різні боки, розподілити тісто по поверхні. Смажити на середньому вогні 0,5 хвилини. Блін краях повинен почати відходити від стінок сковороди.

Шаг №7

Потім акуратно підняти блін (руками або лопаткою), перевернути його на іншу сторону і смажити ще 10-30 секунд.

Ступінь прожарювання залежить від подальшого використання. Якщо млинець з начинкою не буде обсмажуватися, його потрібно підрум'янити на цьому етапі. Якщо ж млинці з начинкою будуть додатково обсмажені, то зараз потрібно приготувати млинці (налисники) блідими, щоб потім вони не пересмажились.

Шаг №8

Кожен готовий млинець потрібно викласти на стопку інших млинців і змастити невеликою кількістю олії.

Шаг №9

Смачні тонкі млинці на молоці готові. Приємного апетиту!

Вгору