Томатний соус по-італійськи

6 2

Італійці досягли успіху в приготуванні томатного соусу — сьогодні я поділюся з вами нескладним і дуже апетитним рецептом справжнього томатного соусу для пасти, від професійних італійських кухарів!

Продукти
  • Помідори свіжі (асорті з томатів на гілці, черрі і помідорів «бичаче серце») — 400 г
  • Базилік зелений свіжий — за смаком
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Олія оливкова
  • Паста (коротка або довга), в моєму випадку — тортелліні з прошутто, з розрахунку 100 г на людину
  • Сир пармезан
Приготування

Як робити: Томатний соус по-італійськи? Дуже просто читайте далі...

А чи знали ви, що перші з'явилися в Європі помідори, завезені в Старий Світ з Америки, були жовтого кольору? Їх навіть не вживали в їжу, а використовували виключно... для декорування балконів!

Різновид помідорів червоного кольору «дісталася» до Європи лише пізніше, та й європейці важко звикали до нового для них овочу. А потім, до кінця XVIII століття в Італії помідори стали невід'ємним інгредієнтом в приготуванні піци, а за жителями Апенін підтягнулися і інші європейці.

Важко уявити собі кулінарне літо в Італії без стиглих помідорів, адже найбільш корисні і смачні червоні плоди з'являються саме влітку. Помідори багаті вітамінами А і С, кальцієм, фосфором і лікопен, що володіє потужними антиоксидантними властивостями і здатним протистояти формуванню ракових клітин.

До того ж Італія є одним з найбільших виробників помідорів, і тут вирощують безліч різновидів цього овоча. А способів приготування його просто не злічити: помідори додають у салати, використовують у приготуванні соусів для пасти, піци, в брускеттах, в апетитною закуску «капрезе» з моцарелою і зеленим базиліком і навіть консервують.

А самий смачний томатний соус, на думку професійних італійських кухарів, це той, де змішані відразу кілька видів томатів. Іноді в одному соусі змішують і 20 типів помідорів, але я вам пропоную більш «скромний» варіант італійського томатного соусу, лише з трьома їх різновидами: звичайними помідорами, що на гілці, помідорками-і томатами черрі «бичаче серце».

Цей соус, де крім помідорів використовується також і свіжий зелений базилік (фіолетовий не підійде!), гарний у поєднанні як з коротким, так і з довгою пастою. Я, правда, використовувала тортелліні, італійський аналог наших пельменів — для ситності.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати помідори і базилік для приготування італійського томатного соусу.

Шаг №2

Як приготувати італійський томатний соус:

В каструлі підрум'яньте в оливковій олії дрібно нашатковану половину цибулини.
Тим часом поріжте помідори і перекладіть в каструлю, додавши листочки базиліка.

Шаг №3

Дайте прокипіти протягом 15 хвилин, а потім подрібніть все в міксері.
Перекладіть отриманий італійський томатний соус на сковороду.

Шаг №4

Відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці, відкиньте на друшляк, а потім змішайте з ще теплим соусом. Негайно подавайте до столу з тертим сиром пармезан.

Приємного апетиту! Buon appetito!

Вгору