Тірамісу з домашнім сиром

13 4

Ах, тірамісу! Цей ніжний італійський десерт! Кого він може залишити байдужим?! Ми часто ласуємо їм у кав'ярнях і ресторанах, він подобається і дорослим, і дітям. А давайте приготуємо тірамісу будинку! «Сир маскарпоне — це дорого», — скажете ви. Але я покажу, як приготувати в домашніх умовах тірамісу нітрохи не гірше ресторанного, і без використання сиру маскарпоне.

Продукти
  • Для домашнього вершкового сиру:
  • Кефір — 0,5 л
  • Ряжанка — 0,5 л
  • Сметана — 0,3 л
  • Оцет яблучний або винний — 1 ст. ложка
  • Сіль — 2 щіпки
  • Для тірамісу:
  • Сир вершковий (домашній) — 300 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Печиво «Савоярді» («Дамські пальчики») — 8-10 шт.
  • Коньячна есенція (ароматизатор) — 3-4 краплі
  • Кава зварена, натуральний — 1 чашка
  • Какао-порошок (для прикраси)
  • М'ята свіжа (для прикраси) (за бажанням)
Приготування

Як робити: Тірамісу з домашнім сиром? Дуже просто читайте далі...

Щоб приготувати ніжний і смачний тірамісу в домашніх умовах, ми візьмемо за основу універсальний cream-cheese. Там, де потрібен м'який вершковий сир, він просто незамінний. Дешево і смачно.

Змішаємо в каструлі сметану, ряжанку, кефір, додаємо сіль і оцет, добре перемішуємо до утворення однорідної маси. Беремо друшляк або сито, ставимо на велику ємність, в яку буде стікати сироватка. Застеляємо друшляк щільною чистою тканиною, виливаємо на тканину нашу масу і залишаємо на пару годин при кімнатній температурі. Через дві години, коли маса почала злегка густіти, загортаємо тканину і відправляємо наш майбутній сир на добу в холодильник. Через добу дістаємо сир з друшляка, перекладаємо в чисту ємність. Все, смачний і ніжний сир готовий.

Тепер ми можемо приступати безпосередньо до приготування самого тірамісу з домашнім вершковим сиром.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати тірамісу в домашніх умовах:

Спочатку ми приготуємо крем для нашого десерту.
Візьмемо 300 г вершкового сиру і гарненько вымешаем його, щоб його консистенція стала м'якою і однорідною. Відставляємо його чекати своєї години.

Шаг №2

Відділити білки від жовтків (як легко це зробити див. відео-рецепт).

Шаг №3

Жовтки розтираємо з цукровою пудрою до білого кольору. Вводимо жовтки в сир.

Шаг №4

Білки збиваємо в міцну піну.

Шаг №5

Акуратно, порційно, буквально за 1-2 столових ложки вводимо збиті білки в суміш сиру і жовтків. Змішуємо ніжно, рухами знизу вгору. Крем виходить глянсовий, ніжний і досить рідкий.

Шаг №6

Тепер ми можемо почати збирати наш десерт.
Ми заздалегідь зварили порцію міцної натуральної кави, виллємо його в зручну посуд, щоб було легко занурювати в каву печиво «Савоярді». До кави додамо кілька крапель коньячною, ромової або мигдальної есенції. З ароматами кави цілком можна експериментувати, все на ваш смак.

Шаг №7

Швидкими рухами занурюємо печиво до кави і викладаємо у форми, в яких ви будете подавати ваш десерт.

Шаг №8

Заливаємо печиво кремом. Якщо ваші формочки досить глибокі, то можливо вам знадобиться кілька шарів печива і крему. Злегка постукаємо нашими формочками по столу, щоб крем заповнив всі порожнечі між печивом.

Шаг №9

Заповнимо повністю форму і відправляємо тірамісу не менше ніж на 4 години в холодильник, а краще, звичайно, на ніч.
За цей час крем загусне, просочить печиво і десерт стане приголомшливо смачним.
По закінченні часу дістаємо тірамісу з холодильника, посипаємо зверху какао-порошком.

Шаг №10

Можна прикрасити десерт зернами кави і гілочкою м'яти.
Тірамісу з домашнім вершковим сиром готовий. Приємного апетиту! Радуйте себе і своїх близьких!

Вгору