Тісто для мант

3 6 50 хв. 80 хв.

Тісто на манти готують як дріжджове, так і прісне. Приготуємо прісне тісто на манти.

Продукти
  • Борошно - 500 г
  • Вода (40 градусів) - 200 г
  • Сіль - 1 ч. ложка
Покрокове приготування
1 Тісто для мант, шаг 1

Підготувати продукти для тесту на манти.

:)
2 Тісто для мант, шаг 2

Як приготувати тісто на манти:

Замісити тісто з борошна, солі і теплої води.

Для цього борошно просіяти через дрібне сито гіркою на стіл.

3 Тісто для мант, шаг 3

Зробити зверху заглиблення.

4 Тісто для мант, шаг 4

Влити трохи води (температура води 40 градусів), додати сіль.

5 Тісто для мант, шаг 5

Вимішувати тісто від країв до центру, поступово додаючи воду так, щоб вода не виливалася з поглиблення в муці. Скачати тісто в кулю, накрити вологим рушником і дати настоятися 30 хвилин.

6 Тісто для мант, шаг 6

Потім тісто на манти тонко розкачати качалкою в пласт товщиною 1-2 мм.

7 Тісто для мант, шаг 7

Нарізати квадратиками 10х10 див.

8 Тісто для мант, шаг 8

Викласти на кожен квадрат тесту по столовій ложці фаршу, по шматочку курдючного сала (за бажанням) і зліпити манти.

9 Тісто для мант, шаг 9

Щоб тісто на манти не підсохло і не стало крихким, сирі манти можна покрити серветкою.

10 Тісто для мант, шаг 10

Варити манти на пару (в манти-каскане або в пароварці).

Вгору