Тісто для чаклунів, пельменів, вареників, локшини та інше

4 20 хв. 50 хв.

Швидкий рецепт тіста для чаклунів. Тісто підійде також для пельменів або локшини.

Продукти
  • Борошно — 2,5-3 склянки
  • Жовток — 2-3 шт.
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Вода — 0,5 склянки
Приготування

Як робити: Тісто для чаклунів, пельменів, вареників, локшини та інше? Дуже просто читайте далі...

На чаклуни вирізати півмісяцем меншою виїмкою, завбільшки з чарку, так що з зазначеної пропорції може вийти до 60 штук чаклунів, а на пельмені і вареники формою більшого розміру — штук близько 40. Складати їх на сито, накривають серветкою, щоб не підсохли. За 10-15 хвилин до подачі опустити в киплячу солону воду, беручи на кожні 3 склянки води по чайній ложці солі. Кип'ятити 10-15 хвилин, поки не спливуть, спробувати: якщо будуть готові, виймати обережно шумівкою на підігріте блюдо.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування тіста для чаклунів.

Шаг №2

Як приготувати тісто для чаклунів:

Взяти 3 склянки борошна, 2-3 жовтки, 1/2 склянки води, повну чайну ложку солі.

Шаг №3

Замісити круте тісто. Загорнути в плівку, відкласти на 30 хвилин.

Шаг №4

Тісто для чаклунів тонко розкачати, але стежити, щоб воно не проривалося. Товщина тіста має бути 1,5 мм.

Шаг №5

Накладати рядами кульки фаршу. Якщо тісто погано ліпиться, змастити краї залишилися білками або водою.

Шаг №6

Начинку покрити краєм тесту, щільно притиснути кругом так, щоб фарш не вийшов назовні, а потім вирізати формою або різцем пиріжки у вигляді півмісяця.

Шаг №7

Готувати пельмені, чаклуни або локшину потрібно безпосередньо перед їжею. Ці страви неодмінно подають гарячими. Як тільки вони трохи охолонуть, стають вже несмачними.

Вгору