Тертий пиріг з яблуками

7 10 30 хв. 190 хв.

Смачний тертий пиріг з яблуками готується з пісочного тіста. Цей рецепт домашньої випічки дуже популярний завдяки своїй простоті і економічності.

Продукти
  • Маргарин - 200 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукру - 1 склянка
  • Борошно - 3-4 склянки, Сода - 0,5 ч. ложки
  • Яблуко - 4 шт.
  • Цукрова пудра - 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування
1 Тертий пиріг з яблуками, шаг 1

Підготувати продукти для тертого пирога з яблуками.

:)
2 Тертий пиріг з яблуками, шаг 2

Як приготувати тертий пиріг з яблуками:

Розм'якшений маргарин, цукор (0,75 склянки) і яйця з'єднати, розмішати до отримання однорідної маси.

3 Тертий пиріг з яблуками, шаг 3

Додати борошно, питну соду, (можна додати соду, погашену оцтом). Замісити тісто.

4 Тертий пиріг з яблуками, шаг 4

Тісто розділити на дві частини, загорнути їх у плівку, охолодити або заморозити.

5 Тертий пиріг з яблуками, шаг 5

Яблука очистити. Дрібно нарізати або натерти на тертці.

6 Тертий пиріг з яблуками, шаг 6

Деко або сковороду змастити маслом або застелити пекарської папером.
В розігріту, змащену жиром або застелену папером сковороду рівномірно розподілити тісто, натираючи на тертці з великими отворами (половину порції).

7 Тертий пиріг з яблуками, шаг 7

Також розподілити очищені яблука, пересипаючи їх цукром (0,25 склянки), і знову тісто.

Включити духовку.

8 Тертий пиріг з яблуками, шаг 8

Випікати пиріг тертий при температурі 190-200° до золотистого кольору (20-25 хвилин).

9 Тертий пиріг з яблуками, шаг 9

Готовий тертий пиріг з яблуками посипати цукровою пудрою і нарізати на порційні шматки.

Вгору