Теплий салат з печених овочів, з песто і сиром

12

Надихаюча суміш кольорів, ароматів і смаків - теплий салат з печених овочів з сиром і соусом песто з базиліка. Салат може стати і прекрасним гарніром.

Продукти
  • Для соусу песто:
  • Базилік зелений - 2 пучка
  • Кедрові горіхи - 0,25 чашки
  • Часник - 4 зубчики
  • Олія оливкова - 180 мл
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Перець - за смаком
  • Для салату:
  • Перець солодкий червоний - 1 шт.
  • Перець солодкий жовтий - 1 шт.
  • Батат (солодка картопля) - 1 шт.
  • Гарбуз - 100 г
  • Цибуля червоний солодкий (ялтинський) - 1 шт
  • Помідори черрі - 4 шт.
  • Помідори середнього розміру - 2 шт.
  • Соус песто - 2 ч.л.
  • Сир (козячий) - 2 ч.л.
  • Олія оливкова - 4 ст.л.
  • Базилік свіжий - за смаком
  • Сіль (велика) - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Лимон (за бажанням) - для прикраси
Покрокове приготування

Шаг №1

Для початку ми повинні зробити соус песто. Беремо свіжий зелений базилік, очищаємо його від стебел. Листя складаємо в чашу блендера.

Шаг №2

Туди ж відправляємо кедрові горішки, чотири зубчики часнику.

Шаг №3

Наливаємо трохи оливкової олії, все подрібнюємо.

Шаг №4

Додаємо сіль (чайну ложечку), перець. Ще пару оборотів, пробуємо, - готово!

В класичний песто важливо, звичайно, додати пармезан. Я пармезан не кладу, хто хоче - може додати, я не проти.

Шаг №5

Переходимо до овочів. Перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння, але залишаємо на одній половинці плодоніжки.

Шаг №6

У помідорів чері вирізаємо плодоніжку, а самі помідори розрізаємо навпіл.

Шаг №7

Солодкий картопля очищаємо і нарізаємо вздовж досить крупно, на 6-8 частин.

Шаг №8

Гарбуз очищаємо і теж нарізаємо скибочками, як батат, тільки трохи крупніше.

Шаг №9

Червоний цибулю очищаємо і ріжемо невеликими шматочками.

Шаг №10

Тепер - увага! - складаємо все, крім помідорів чері, у поліетиленовий пакет. Наливаємо в пакет оливкова олія.

Шаг №11

Зав'язуємо і гарненько струшуємо. Є! І руки чисті, і кожен шматочок просочився оливковою олією.

Шаг №12

Звичайні помідори ділимо на чотири частини, знімаємо шкірку (її можна просто тоненько зрізати), прибираємо плодоніжку.

Шаг №13

Беремо глибоку посуд (сковороду) для духовки і викладаємо в неї овочі. Спочатку половинки перців - жовта і червона.

Шаг №14

У кожну половинку перцю кладемо по помидорчику черрі (на дві половинки), листочки базиліка, зверху - по ложечці приготованого соусу песто. І потім кожну половинку перцю кладемо сир (на вибір, ваш коханий, у мене це козячий сир).

Шаг №15

Навколо перців розкладаємо шматочки гарбуза, солодкої картоплі, цибулі. Щоб з'явився соус, додаємо звичайні помідори. Перчимо, солимо (бажано крупною сіллю).

Шаг №16

Ставимо цю красу в духовку, запікаємо при температурі 180-200 градусів. Визначаємо готовність станом солодкої картоплі.

Шаг №17

Красивий, гарячий, ароматний салат готовий. Прикрашаємо його четвертинками лимона або листочками базиліку.

Приємного апетиту!

Вгору