Телятина з перцем під соусом песто " з петрушкою і мигдалем

11 6

Смажені на грилі скибочки м'яса маринуються в суміші чорного, зеленого і рожевого перцю. Остання пряність тільки називається перцем - це висушені плоди дерева, що росте в Бразилії. Дуже ароматний бразильський рожевий перець варто того, щоб спробувати його не тільки в цьому рецепті, але і в інших стравах.

Продукти
  • Яловичина (товстий край) - 1 кг
  • Чорний перець горошком - 1 ст. л.
  • Зелений перець горошком - 1 ст. л.
  • Рожевий перець (бразильський перець) - 1 ст. л.
  • Сіль (морська)
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Гірчиця зерниста - 1 ст. л.
  • *
  • Для соусу песто:
  • Мигдаль бланшований і обсмажений - 125 г
  • Часник - 1 зубок
  • Зелень петрушки - 2 великі жменьки
  • Молоді листки шпинату - 2 великі жменьки
  • Цедра і сік 1 лимона
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Олія оливкова - ½ склянки
Приготування

Як робити: Телятина з перцем під соусом песто " з петрушкою і мигдалем? Дуже просто читайте далі...

1.Мясо наріжте тонкими скибочками (12 шт.) і викладіть у велику плоску посуд. Подрібніть чорний, зелений і рожевий перець з дрібкою солі в ступці. Перемішайте в мисочці суміш перців з оливковим маслом і гірчицею. Змастіть приготованим маринадом шматки м'яса і залиште в холодильнику на 1 годину.

2.Для соусу змішайте в блендері мигдаль, часник, петрушку, шпинат, цедру, лимонний сік, сіль і чорний перець. Не вимикаючи блендер, підливайте потроху масло до тих пір, поки соус не загусне (якщо вам подобається песто погустіше, не використовуйте масло). Накрийте миску з песто плівкою.

3.Разогрейте барбекю або гриль на вугіллі. Смажте стейки при великій температурі по 2 хвилини з кожного боку (або до бажаного ступеня готовності), злегка змащуючи м'ясо маринадом в процесі приготування. Викладіть готові стейки на тарілку, накрийте фольгою і залиште на 10 хвилин.

4.Подавайте по два шматочки м'яса, виклавши на них по ложці соусу песто.

Приємного апетиту!

Вгору