Теляча печінка по-берлінськи

9

Сама печінка готується просто, але особливий смак їй дають обсмажені яблука і цибулю. Так можна приготувати будь-яку печінку.

Продукти
  • Печінка теляча - 650-700 г
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 шт. (200 г)
  • Яблука кисло-солодкі - 1-2 шт. (300 г)
  • Борошно - 3 ст. ложки
  • Перець чорний мелений
  • Сіль
  • Олія рослинна - 4-5 ст. ложок
  • Масло вершкове - 50 г
  • Зелень петрушки - 3-4 гілочки
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні продукти, щоб приготувати печінку по-берлінськи.

Шаг №2

Очистити і порізати цибулю тонкими кружечками.

Шаг №3

Очистити яблука, вийняти серцевину і порізати яблука дрібними (1см) кубиками.

Шаг №4

На 2 ст. ложках олії обсмажити цибулю до легкої рум'яності. Викласти цибулю на тарілку.

Шаг №5

На половині вершкового масла обсмажити яблука на помірному вогні, помішуючи. Викласти половину яблук зверху лука. Решта яблука покласти на окрему тарілку.

Шаг №6

Печінка очистити від плівок і порізати на великі шматки.

Шаг №7

Запанірувати печінку в борошні. Для цього її можна помістити в кульок, всипати борошно і струсити кульок кілька разів.

Шаг №8

Обсмажити печінку з двох сторін по 2-4 хвилини на добре розігрітій сковороді на суміші вершкового і рослинного масла. Посолити і поперчити.

Шаг №9

Викласти готову печінку поверх цибулі з яблуками. Посипати зверху рештою яблуками і прикрасити зеленню петрушки. Подавати печінка гарячої. На гарнір можна приготувати картопляне пюре.
Приємного апетиту!

Вгору