Тефтелі по-молдавськи

14 4 60 хв.

На обід - смачні тюфтельки з улюбленим гарніром. Що ще потрібно?

Продукти
  • Для тефтелькою:
  • М'ясо (свинина, яловичина) - 600 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Зелень для подачі (за бажанням) - на смак
  • Для соусу:
  • Помідори свіжі - 2-3 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. ложки
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Борошно - 1-2 ст. ложки
  • Вино біле сухе - 80 г
  • Перець чорний горошком - за смаком
  • Сіль - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

М'ясо промити, нарізати шматками, пропустити через м'ясорубку. (Можна використовувати готовий фарш.)

Шаг №2

Цибуля ріпчаста почистити, помити, нарізати дрібними кубиками.

Шаг №3

У миску до фаршу викласти цибулю, вбити яйце, посолити, поперчити.

Шаг №4

Ретельно перемішати фарш.

Шаг №5

Мокрими руками сформувати тефтелі (невеликі, розміром з волоський горіх).

Шаг №6

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти тюфтельки. Обсмажити на середньому вогні одну хвилинку.

Шаг №7

Перевернути і так само підсмажити з іншого боку.

Шаг №8

Свіжі помідори промити, очистити від шкірки, натерти на крупній тертці. Моркву почистити, помити, натерти на середній тертці. Цибуля ріпчаста почистити, помити, нарізати дрібними кубиками. Викласти в миску всі інгредієнти для соусу, ретельно перемішати.

Шаг №9

Тефтелі залити овочевим соусом. Довести до кипіння.

Шаг №10

Тушкувати на маленькому вогні під кришкою 10-15 хвилин.

Шаг №11

Тефтелі по-молдавськи готові. Подавати з улюбленим гарніром. При подачі можна посипати зеленню петрушки і кропу.

Шаг №12

Приємного апетиту!

Вгору