Тат, картопляний суп. Пісна модифікація

13

Приготувати картопляний суп з книги «Халяльні домашня кухня» Лілії Ніколенко (iqmena) я хотіла давно. Але дотягла до безмясного періоду у чоловіка... А суп готується на курдючному салі, з неймовірно смачними шкварками! Але вирішила спробувати приготувати його на рослинному маслі. Найцікавіше, вийшло досить непогано.

Продукти
  • Картопля - 8-10 шт.
  • Цибуля - 2-3 шт
  • Морква - 1-2 шт.
  • Часник - пара зубчиків
  • Сушені гриби - жменя
  • Рослинна олія - 100 мл
  • Спеції: лавровий лист, шавлія, кріп, петрушка, зелень селери, паприка, куркума, чорний мелений перець, запашний перець горошком, сіль
Приготування

Як робити: Тат, картопляний суп. Пісна модифікація? Дуже просто читайте далі...

Від якості картоплі залежить практично все, тому треба вибирати смачну, крохмалистих сортів.

Приготування картопляного супу.

1. Очищену картоплю ріжемо кубиками зі стороною 1 см, заливаємо водою. Морква ріжемо самим дрібним кубиком - я шаткую, як на плов, а потім соломку нарубаю кубиком. Так, можна задолбаться, але так смачніше :)) Цибулю чвертькільцями, часник дрібно. Гриби відварити, відтиснути, я їх не нарізала.

2. Розігріваємо казан, наливаємо масло (у мене просте соняшникова). Його ллємо не шкодуючи - у «порожньому» суп з овочів повинні бути хоч якісь жири, інакше вийде зовсім сумно :)) В олії пасеруємо цибулю, у процесі додаємо в нього половину солі, паприку, куркуму, чорний перець. Додаємо кубики моркви, обсмажуємо до зміни кольору.

3. З картоплі воду я зливати не стала, тому що крохмаль, розчинився у ньому, допоможе трохи загущатися вариво :)) Тим більше, що вода ледве покривала. Залила у казан 2 літра окропу, додала гриби, часник, гілочки селери, лавровий лист, перець горошком. Шавлії взяла столову ложку з гіркою - дуже люблю його поєднання з картоплею. Щоб потім не плюватися палицями, раджу нещільно зав'язати його в марлю і так опустити в суп.

4. На слабкому вогні варимо суп картопляний 25-30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння виловлюємо розварений селера і мішечок з шавлією, додаємо сушені кріп і петрушку, виправляємо суп картопляний на сіль. Даємо супу настоятися з півгодини.

Вгору