Тарталетки з цибулею і сиром

11 6

Тарталетки з цибулею і сиром — чудова закуска до будь-якого столу.

Продукти
  • Цибуля (нарізаний півкільцями) — 1 шт.
  • Чебрець сушений — 1/2 ч. л.
  • Цибуля порей (тонко різаний) — 450 г
  • Сир Грюйер або подібний (подрібнений на тертці) — 50 г
  • Масло вершкове — 25 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Вершки нежирні — 300 г
  • Щіпка меленого мускатного горіха
  • Сіль — смак
  • Чорний мелений перець — смак
  • Салатні листя для сервірування (за бажанням)
  • Масло вершкове розм'якшене вершкове для змащування форм
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно — 180 г
  • Масло вершкове охолоджене — 80 р
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Холодна вода — 2-3 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
Покрокове приготування
1 Тарталетки з цибулею і сиром, шаг 1

Як приготувати тарталетки з сиром і цибулею:

1. Спочатку потрібно приготувати тісто для тарталеток. У велику миску просіяти борошно, додати охолоджене вершкове масло і руками перемішати до однорідною, крихтоподібною маси.
2. У борошняної маси зробити поглиблення, вилити в нього воду, яєчний жовток і насипати сіль, замісити однорідне тісто, сформувати в куля, обгорнути плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
3. Змастити розм'якшеним маслом 6 жароміцних формочок діаметром 10 сантиметрів. Охолоджене тісто дістати з холодильника, розкачати на присипаної борошном поверхні до товщини приблизно 3 міліметра. Круглою формою діаметром 12,5 сантиметрів вирізати круги. Викласти ці круги в промаслені форми, добре розподілити по всієї внутрішньої поверхні. Поставити заготовки в холодильник на 30 хвилин.
4. Включити духовку для попереднього розігріву до 190 градусів. Заготовки для тарталеток дістати з холодильника, застелити тісто фольгою і наповнити бобовими (квасоля, горох і тому подібні). Перемістити формочки на деко і поставити в розігріту духовку, випікати тарталетки 6-8 хвилин, до золотистого кольору облямівки.
5. Прибрати боби і фольгу, знову поставити тарталетки в духовку і випікати ще пару хвилин. Перенести коржики на решітку, дати злегка охолонути. Температуру в духовці зменшити до 180 градусів.
6. У великій сковороді розігріти вершкове олію, висипати цибулю і чебрець, готувати, помішуючи, 3-5 хвилин. Висипати в сковороду порей і готувати ще хвилин 10-12, до м'якого стану всього лука.

:)
2 Тарталетки з цибулею і сиром, шаг 2

7. Цибульну суміш викласти в підготовлені тарталетки, посипати сиром. Перенести формочки на деко.
8. У невеликій мисці збити яйця з вершками, мускатним горіхом, сіллю і перцем. Залити цією масою лук тарталетках.
9. Помістити деко в розігріту духовку і випікати тарталетки з начинкою близько 15-20 хвилин, до золотистого кольору. Дістати тарталетки з сиром і цибулею з духовки, дати охолонути у формочках на решітці протягом приблизно 5 хвилин, а потім дістати тарталетки з формочок. Подавати тарталетки з сиром і цибулею теплою салатними листям (за бажанням).

Вгору