Тарталетки з лісовими грибами

13 4

Для начинки беремо дикі гриби і тушкуємо в хересі і вершках, а щоб підкреслити грибний смак, в тісто для тарталеток досить додати жменю смажених волоських горіхів.

Продукти
  • Гриби лісові, сушені - 25 г (1/2 склянки)
  • Олія оливкова - 30 г (2 ст. л.)
  • Цибуля червона (дрібно нарізаний) - 1 шт
  • Часник (подрібнений) - 2 зубки
  • Херес сухий - 30 г (2 ст. л.)
  • Яйце - 1 шт.
  • Вершки нежирні - 120 г (1/2 склянки)
  • Сир Фонтіна (нарізаний тонкими смужками) - 25 г
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Салатні листя (за бажанням)
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне грубого помелу - 120 г (1 склянка)
  • Масло вершкове несолоне - 50 г (4 ст. л.)
  • Волоський горіх (смажений і мелений) - 25 г (1/4 склянки)
  • Яйце (злегка збите) - 1 шт.
Приготування

Як робити: Тарталетки з лісовими грибами? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати тісто. Борошно змішати з вершковим маслом до отримання крихтоподібною маси. Додати в цю масу горіхи, а потім яйця, добре перемішати (повинно вийти м'яке однорідне тісто). Сформувати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

2. Тим часом замочити гриби в 300 грамах гарячої води, залишити на 30 хвилин. Після цього гриби осушити, а воду зарезервувати, вона знадобиться в подальшому.

3. У великій сковороді розігріти оливкову олію, висипати цибулю і смажити, помішуючи, близько 5 хвилин, потім викласти часник і готувати, помішуючи, ще 2 хвилини.

4. Викласти в сковороду з цибулею і часником гриби і готувати, помішуючи, близько 7 хвилин. Залити вміст сковороди зарезервованої рідиною з грибів і хересом, готувати на сильному вогні до повного випаровування рідини, близько 10 хвилин. Посолити за смаком, перемішати і відставити у бік.

5. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Злегка змастити маслом 4 жароміцні форми, діаметром 10 див. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в тонкий пласт. Вирізати круги і викласти їх в підготовлені формочки. Всередину тіста викласти шматочки пергаменту, засипати бобовими і поставити в розігріту духовку на 10 хвилин. Дістати тарталетки з духовки, боби і пергамент видалити.

6. Тим часом яйця збити з вершками, залити цією масою грибну суміш. Викласти начинку злегка пропечені тарталетки, зверху посипати скибочками сиру і поставити в духовку ще на 16-20 хвилин.

Подавати тарталетки гарячими, з салатними листям.

Вгору