Тажин з кефта

14 3

Фрикадельки з баранини в томатному соусі, з марокканськими коржами.

Продукти
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Помідори - 350 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Цибуля зелена - 2 стебла
  • Часник - 2 зуб.
  • Куркума - 0,5 ч.л.
  • Кумін - 0,5 ч.л.
  • Фарш:
  • Баранина - 300 г
  • Цибуля - 70 г
  • Кумін - 0,5 ч.л.
  • Імбир мелений - 0,5 ч.л.
  • Куркума - 0,5 ч.л.
  • Паприка червона мелена - 1 ч. ложка
  • Сіль і перець
  • Зелень кінзи
  • Коржі:
  • Дріжджі сухі - 3/4 ч.л.
  • Вода - 110 мл
  • Борошно - 100 г
  • Манна крупа - 100 г (+ для обсипання)
Приготування

Як робити: Тажин з кефта? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати кефту з марокканськими коржами:

1. Почнемо з коржів. Розчинний дріжджі в теплій воді. Додаємо борошно і манку, сіль і цукор. Замішуємо еластичне тісто, яке не липне до рук. Тісто накриваємо рушником і залишаємо підходити в теплому місці.

2. Приблизно через годину тісто підійде, і ми ділимо його на дві частини. Кожну скачуємо в кулю, розгортаємо в коржик, використовуючи качалку. Присипаємо корж манкою з обох сторін, так само притрушуємо злегка деко і викладаємо на неї наші коржі. Накриваємо його рушником і даємо підійти 25 хвилин.

3. Потім проколюємо виделкою в декількох місцях, щоб корж не роздулася в духовці, і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, приблизно на 15 хвилин. Як тільки зарум'яняться до приємного кольору, відразу витягуємо. Не передержите марокканські коржі в духовці, інакше затвердіють.

4. Далі займаємося фаршем для кефты. Я люблю рубаний фарш, тому не користуюся м'ясорубкою. Жінки, звичайно ж, можуть пропустити цей пунктик)) Отже, м'ясо баранини дрібно ріжемо ножем, потім рубаємо його у фарш, постукуючи по м'ясу гострою кромкою леза. Ножа в руці тримаємо вільно і не напружуючи кисть. Ніж повинен падати на м'ясо під власною вагою.

5. Коли фарш для кефты буде готовий, додати всі спеції, подрібнений цибулю, часник і зелень кінзи.

6. Розігріваємо сковороду тажин, обсмажуємо цибулю (я використовував суміш оливкової і вершкового масел).

7. Додаємо крупно порізаний помідор без шкірки. Додаємо подрібнений зелений лук, куркума, кумін, подрібнений чорний перець, і відрегулюємо смак сіллю і цукром. У мене помідори виявилися злегка кислуватими і я дав пару щепотей цукру. Накриваємо кришкою тажіна і тушкуємо, поки помідори не перетворяться в кашку.

8. Ліпимо з фаршу кульки і укладаємо в томатну основу. Накриваємо кришкою і тушкуємо кефту хвилин 15.

9. Далі розбиваємо яйця, акуратно розливаючи їх на поверхні нашого страви. Накриваємо кришкою і даємо жовтків злегка затягнутися.

Перед подачею посипаємо кефту подрібненою петрушкою і кінзою. В якості ложки використовуємо корж.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Шаг №3

Шаг №4

Шаг №5

Вгору