Тажин з бараниною

12 5

Тажин (таджин) з бараниною і овочами.

Продукти
  • Баранина (лопатка) - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 120 г
  • Помідор - 120 г
  • Перець болгарський (трьох кольорів) - 120 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Перець гострий - 15 г
  • Імбир - 0,5 см
  • Картопля - 350 г
  • Кумін (зіра) - 0,5 ч.л.
  • Куркума - 1 ч.л.
  • Паприка червона мелена - 1 ч.л.
  • Кориця мелена - на кінчику ножа
Приготування

Як робити: Тажин з бараниною? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати тажин з баранини:

1. М'ясо розрізаємо на шматки, приблизно по 100 грам. Натираємо їх сумішшю з меленого перцю, солі і куміна.

2. Дно тажіна (спеціальної керамічної посуду) ставимо на середній вогонь, наливаємо пару столових ложок оливкової олії, добре прогріваємо і укладаємо м'ясо. Обсмажуємо до легкого рум'янцю і перекладаємо в миску.

3. На тому ж маслі обсмажуємо цибулю, часник, імбир і червоний гострий перчик.

4. На обсмажені овочі викладаємо м'ясо, зверху - болгарський перець, картопля, крупно нарізану, помідор, нарізаний шматочками, солимо, перчимо, посипаємо спеціями і накриваємо кришкою тажіна. На малому вогні тушкуємо 1 годину.

5. Відкриваємо кришку і укладаємо шматочки лимона. Взагалі, тут потрібен маринований в солі лимон, але я не встиг його зробити. Маринований лимон потрібно закладати разом з овочами, а звичайний - в кінці, щоб не було надто кисло. Тушкуємо тажин з баранини ще 10 хвилин і знімаємо з вогню.

6. Перед подачею посипаємо тажин з баранини дрібно рубаними кінзою і петрушкою.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Шаг №3

Шаг №4

Шаг №5

Шаг №6

Вгору