Тажин з печінки з солодким перцем

12

Печінка вийшла смачна. Не тверда, гостра в міру. Дуже всім сподобалася. Чудове блюдо марокканської кухні.

Продукти
  • Печінка теляча (можна взяти пташину печінку або печінка ягняти) - 750 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт. (160 г)
  • Перець солодкий - 1 шт. (300 г)
  • Олія рослинна - 100 мл
  • Помідори - 2 шт.
  • (можна замінити 1 ст. ложкою томатної пасти)
  • Сік половини лимона
  • Зелень петрушки - 0,5 пучка
  • Сіль
  • Спеції:
  • Паприка
  • Перець червоний гострий
  • чорний Перець гострий
  • (за рецептом кожного перцю - більше половини чайної ложки, але додайте за смаком - їсти потім вам доведеться)
Покрокове приготування

Шаг №1

З печінки видалити всі плівки і протоки. Печінку порізати середніми шматочками, добре промити холодною водою і дати воді стекти.

Шаг №2

Перець спекти. Я скористалася мікрохвильовкою. Може не зовсім правильно, але швидко. З перцю видалити насіння і зняти шкірку. Нарізати перець соломкою.

Шаг №3

Порізати цибулю кубиками і обсмажити разом з печінкою на розігрітому маслі, помішуючи, 5-7 хвилин. Посипати сіллю і спеціями.

Шаг №4

Додати протерті помідори. Якщо беремо томатну пасту, то додаємо трішки води. Тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.

Шаг №5

Додати перець, лимонний сік і тушкувати 15-20 хвилин на слабкому вогні. Перед подачею тажин посипати порізаною зеленню. Подавати тажин гарячим.

Шаг №6

Приємного апетиту!

Вгору