Таджин з курки з баклажанами та помідорами

12 8

Марокканський таджин готується в глиняному сковороді, яка теж називається таджин. Але можна приготувати це гостре тушковане блюдо і в товстостінному казані. Курка і баклажани спершу підрум'янюються окремо, а потім тушкують з томатами і прянощами.

Продукти
  • Олія оливкова - 3-4 ст. л.
  • Курка (стегенця, філе) - 8 шматків
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Баклажани - 2 шт.
  • Кориця мелена - 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Перець чилі свіжий, червоний - 3 шт.
  • Кумін (зіра) мелений - 2 ч. л
  • Лист лавровий - 2 шт.
  • Помідори - 1,8 кг
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Лимони консервовані - 4 шт.
  • Кінза - жменька
Приготування

Як робити: Таджин з курки з баклажанами та помідорами? Дуже просто читайте далі...

1.Баклажаны наріжте невеликими шматочками, цибулю натріть на тертці, чилі очистити від насіння і дрібно наріжте. Розігрійте 1 ст. л. олії в казані. Шматки курки посоліть, поперчіть і підрум'яньте з усіх боків (близько 8 хвилин). Викладіть на тарілку. Перемішайте баклажани з корицею, додайте в казан ще 1 ст. л. масла і готуйте баклажани, періодично помішуючи, 10 хвилин, до золотистого кольору (якщо потрібно, додайте більше масла). Викладіть.

2.Добавьте в казан ще 1 ст. л. олії, цибулю, чилі, кумін і лавровий лист. Посоліть, поперчіть і готуйте на малому вогні 5 хвилин. Додайте курку, баклажани, нарізані помідори і томатну пасту. Накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні 25 хвилин, додаючи, при необхідності, трохи гарячої води.

3.Вмешайте розрізані консервовані лимони (без м'якоті), нарізану кінзу і подавайте блюдо з кускусом і харіссою (приправою з чилі).

Приємного апетиту!

Вгору