Таджицький плов

13

Цей рецепт дав мені мій тато, т. к. в дитинстві він жив у Душанбе, а там плов вважається одним з найпопулярніших страв, і він знає, як готувати його краще за інших. :) В моїй родині плов готує тільки батько, але вчора я вирішила спробувати зробити сама, взявши папін рецепт. Існує безліч рецептів приготування плову, але я вирішила скористатися саме «таджицьким». :)

Продукти
  • Рис - 500 г
  • М'ясо (я брала свинину) - 500 г
  • Морква - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 головка
  • Барбарис
  • Зіра
  • Куркума
  • Перець червоний солодкий
  • Перець червоний гострий
  • Коріандр мелений
  • Чебрець
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Масло рослинне (жир)
Приготування

Як робити: Таджицький плов? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати таджицький плов:

1. Промити рис 8-9 разів, або до того моменту, поки вода не стане прозорою. Краще всього брати вже дліннозерновой рис пропарений, тому він не буде склеюватися під час варіння.

2. Очистити моркву і нарізати тонкими смужками довжиною 3 см

3. М'ясо промити і нарізати шматками середнього розміру.

4. На дно казана (але можна готувати і в глибокій каструлі, якщо ні казана) налити олію (традиційно - жир) і нарізану цибулю обсмажити до золотистого кольору.

5. Після цього додати м'ясо, посолити і обсмажувати, помішуючи.

6. Додати моркву, і всі приправи. Помішуючи, готувати хвилин 7-10.

7. Потім додати рис, посолити і залити водою так, щоб інгредієнти були покриті водою вище на 1 див. Покласти головку часнику посередині. Закрити кришкою і готувати 20 хв.

8. Наш плов таджицький готовий. Перемішуємо. На величезне блюдо викладаємо плов, зверху кілька шматків м'яса і часник. До речі, часник виходить нереально смачним. Раджу всім спробувати. Зверху плов таджицький можна посипати свіжим рубаним зеленим луком.

Вгору