Сирний суп з селерою

8 4

Сирний суп готується на молоці з додаванням сиру.

Продукти
  • Селера дрібний - 1 корінь
  • Сир гауда - 450 г
  • Молоко - 1,2 л
  • Масло вершкове - 40 г
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) - 1 шт.
  • Борошно - 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Цибуля-шніт (рубаний) для сервірування
Приготування

Як робити: Сирний суп з селерою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати сирний суп з селерою:

1. Сир подрібнити на крупній тертці (фото 1).

2. У великій товстостінній каструлі на середньому вогні розігріти вершкове масло. Висипати цибулю, готувати, помішуючи, близько 5 хвилин.

3. Посипати цибулю борошном, готувати, помішуючи, близько 2 хвилин. Поступово ввести молоко.

4. Готувати, помішуючи, до загустіння. Додати 50 г сиру, готувати, помішуючи, ще 15 хвилин.

5. Тим часом селеру почистити і порізати кубиками (фото 2). Відварити селеру у воді до м'якого стану, приблизно 10 хвилин. Осушити селера і викласти в каструлю з супом. Туди ж висипати решту сиру.

6. Сирний суп з селерою готовий. Посолити і поперчити суп по смаку. Подавати сирний суп з селерою в порційних тарілках, посипавши шниттом.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору