Сирники полоцькі

11

Знамениті білоруські сирники в маково-сметанною заливці.

Продукти
  • Сир (в ідеалі домашній) - 400 г
  • Родзинки світлий без кісточок - 100 г
  • Борошно - 100-150 г
  • Яйця - 1 шт
  • Цукор - 50-100 г
  • Ванільний цукор - 1-2 пакетика
  • Рослинна олія - для фритюру
  • Для сметанно-макової заливки:
  • Сметана 15-20% - 500 г
  • Мак - 50 г
  • Цукор - 100 г
  • Масло вершкове - 50 г
Приготування

Як робити: Сирники полоцькі? Дуже просто читайте далі...

Макові заливки (заправки) в Білорусі широко поширені. Мак запарюють і розтирають з цукром, змішують з вершковим маслом або зі сметаною, роблять з нього начинки для млинців або просто посипають випічку маком.

Технологія приготування сирників теж не зовсім звичайна - їх обов'язково заморожують. На питання: навіщо? - відповідають: а їх потім легко перевертати у фритюрі.

Сирники дійсно дуже смачні.

*

Простудіювала Інтернет у пошуках різних варіантів, але білоруси одностайні - всі рецепти як близнюки-брати.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для полоцьких сирників з маком.

Шаг №2

Як приготувати сирники з маком:

З'єднуємо сир, цукор, попередньо запарений і промитий ізюм, яйце і борошно. Добре все вимішуємо. Муки може піти більше, може менше, все залежить від вологості сиру. Орієнтуйтеся на щільність тіста. Тісто не повинно бути тугим і твердим, воно залишається злегка клейким. Якщо борошна буде занадто багато, то і сирники наші виходити жорсткі, що істотно зіпсує їх смак.
Коли тісто буде готове, приступаємо до виготовлення наших сирників. Нам потрібно скачати невеликі кульки (2 см. в діаметрі) і обваляти їх у борошні. Я отщипывала трохи тіста, опускала його в борошно і скатывала кульку.

Шаг №3

Викладаємо наші кульки на дошку або тарілку, посипати борошном, і відправляємо в морозилку мінімум на три години.

Шаг №4

Поки сирнички мерзнуть, займемося макової заливкою:
Мак заливаємо окропом і накриваємо кришкою, нехай 15 хвилин постоїть, розпаритися. Хай вибачать мене білоруси, але маку я взяла більше норми.
Розтопимо вершкове масло, додамо цукор, сметану, мак. Добре перемішуємо. Ставимо на маленький вогонь, гріємо соус, але до кипіння не доводимо.

Шаг №5

Сирники обсмажуємо у фритюрі до утворення рум'яної скоринки. Викладемо їх на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Шаг №6

Викладаємо сирники у форму,

Шаг №7

Заливаємо соусом і відправляємо сирники з маком в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Шаг №8

Подавати сирники з маком гарячими.
Приємного апетиту!

Вгору