Свинячі ковбаски з паприкою

9

вирішила Почати з самого простого, тому що боялася, що нічого не вийде. Навіть ножа та решітки для м'ясорубки замовила тільки після першого вдалого досвіду. Набивала свинячі ковбаски вручну, за допомогою горлечка пластикової пляшки, китайської палички для їжі і ручки фарфорового маточки. : )) Ну, при моїх масштабах в 2-3 кг м'яса це нормально, набивається все дуже швидко.

Продукти
  • Свинина пісна — 0,7 кг
  • Свинина жирна (шия) — 0,9 кг
  • Сало хребтове — 0,4 кг
  • Часник — 1 велика головка
  • Сіль
  • Копчена паприка
  • Гострий червоний перець
  • Чорний перець
  • Черева свинячі — пара метрів
Приготування

Як робити: Свинячі ковбаски з паприкою? Дуже просто читайте далі...

Кишки посолені купила в магазині біля дому — так, там такий скарб продається, по 150 грн. за 30 м. ТТТ, щоб не наврочити. Взагалі мені фермер улюблений їх мав привезти, але вони у нього зіпсувалися раптово. В результаті, на початку першого ночі я ганялася за ним по коридору з криками, що отмотаю кишок у нього, а він тікав з криками, що у нього — нечищені. : )) Але м'ясо для ковбаси я однозначно беру у нього, це не обговорюється — мені воно треба гарантовано не перемороженое в минулому. Та й смачне взагалі-то воно. Але я відволікаюся.

Як приготувати свинячі ковбаски з паприкою:

1. Пісну свинину нарізала шматочками 2х2 см, жирну — 1,5х1,5 см або трохи дрібніші. Сало — дрібним сантиметровим кубиком.

2. Окремо в трьох мисках всі посолила і додала спеції: сало — тільки сіль, пісне м'ясо — гострий червоний перець і копчену паприку, в шию — багато чорного меленого перцю. Прибрала в холодильник на добу.

3. Важливо витримати м'ясо не менше доби, краще навіть двоє. І ще — теж потрібно працювати з холодним фаршем, якщо потрібно — прибрати на пару хвилин в морозилку, щоб охололо.

4. Змішала пісну і жирну свинину, добре відбила фарш — просто брала жменю і з розмаху кидала в миску, і так разів 15-20, поки м'ясо не перестане розлітатися при ударі і не стане пластичним липким грудкою. Веселе дійство. : ))

5. Додала дрібно порубаний часник і сало, гарненько перемішала.

6. Важливий момент — тепер потрібно зліпити з фаршу маленьку котлетку і посмажити її — тільки так можна зрозуміти, чи достатньо солі і спецій. Жерти сирий фарш, безсумнівно, дуже смачно, але абсолютно... нерепрезентативно. ; ))

7. Кишки промила від солі в проточній воді і хвилин на 15 замочила в теплій воді з оцтом. Нарізала десь по метру, щоб легше було впоратися. Набивала свинячі ковбаски нещільно, намагаючись, щоб поменше було повітря, перев'язувала ниткою через кожні 12-15 див.

8. Отримані ковбаски витримала в гарячій воді (70 градусів) на 45 хвилин, обсушити. Здається, передержала або перегрела чуйний.

9. Тепер свинячі ковбаски можна смажити, запікати в духовці або нанизувати на шампури. Решту можна заморозити (ага, счаз, залишилося у мене хоч що від 24 штук... ;))

Вгору