Свиняче філе, смажене з цукіні методом стир-фрай

10 4

М'ясо обсмажується з цукіні в воке на сильному вогні. При такому способі смаження зберігається максимум смаку та користі.

Продукти
  • Свиняче філе — 400 г
  • Китайське рисове вино shaoxing або саке — 1 ст. л.
  • Соус соєвий — 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л.
  • *
  • Для соусу:
  • Вода — 0,5 склянки
  • Китайське рисове вино shaoxing або саке — 2 ст. л.
  • Соус Lee Kum Kee — 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • *
  • Цукіні — 450 г
  • Олія рослинна — 2 ст. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) — 1 ст. л.
  • Цибуля зелена (рубаний) — 0,25 склянки
  • Рис круглий гарячий — 3 ст. л.
Приготування

Як робити: Свиняче філе, смажене з цукіні методом стир-фрай? Дуже просто читайте далі...

1. Свиняче філе порізати смужками.

2. У миску скласти м'ясо, додати 1 ст. ложку вина, соєвий соус і 1 ч. ложку крохмалю, перемішати, накрити і покласти в холодильник на 20 хвилин.

3. В окремій мисці змішати всі інгредієнти для соусу. Відставити в сторону.

4. Цукіні порізати брусочками, рівними за розміром шматочками м'яса.

5. У воке або іншій великій сковороді розігріти 2 ч. ложки олії, викласти цукіні і імбир, смажити на сильному вогні, помішуючи, близько 1 хвилини. Перекласти в миску.

6. У сковороду додати ще 2 ч. ложки олії, викласти половину м'яса, смажити, помішуючи, до коричневого кольору з усіх сторін, близько 2 хвилин. Перекласти смажене м'ясо в миску з цукіні. Також на 2 ложках олії обсмажити залишився м'ясо.

7. Все смажене м'ясо з цукіні перекласти назад в сковороду, ввести підготовлений соус, готувати, помішуючи, близько 1 хвилини, до загустіння.

8. Подавати смажене м'ясо з цукіні відразу ж, посипавши зеленою цибулею. Добре подати з гарячим рисом.

Вгору