Свинина, запечена з картоплею

8 6 50 хв. 210 хв.

Цей рецепт - свинина, запечена в духовці з картоплею, - чудово підійде і для звичайного обіду, і для святкового застілля. Красиво оформлена на великому блюді запечена свинина з картоплею гідна зайняти центральне місце на будь-якому столі.

Продукти
  • Свинина з реберцями - 1,2 кг
  • Картопля - 800 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Масло рослинне - 3-4 ст. ложки
  • Сіль - 2-2,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати інгредієнти.

Шаг №2

Як приготувати свинину, запечену в духовці:

М'ясо добре промити, обсушити. Можна зробити надрізи в м'ясі, щоб м'ясо краще просолилось. Посолити, поперчити, натерти подрібненим розмарином і лавровим листом (за бажанням) і поставити в холодне місце на кілька (1-2) годин.

Шаг №3

Покласти м'ясо на деко, полити нагрітою олією і запікати в розігрітій духовці на середньому вогні.

Шаг №4

М'ясо періодично (кожні 20 хвилин) перевертати і поливати соком, якщо потрібно - підлити трохи гарячої води.

Шаг №5

Цибулю очистити і нарізати.

Шаг №6

Картопля очистити, нарізати скибочками, перемішати з дрібно нарізаною цибулею.

Шаг №7

Через годину після початку запікання картоплю з цибулею покласти на деко поруч із м'ясом.
Щоб краї ребер не пережаривались, їх можна прикрити фольгою. Залити все гарячою водою (1,5 склянки) і піч свинину з картоплею в духовці до готовності (30-40 хвилин).

Шаг №8

Запечена свинина повинна постояти 10 хвилин, після чого потрібно нарізати м'ясо на порційні шматки з кісточкою.

Вгору