Свинина в китайському стилі

9

Звичайно, назва цієї страви «в китайському стилі» дуже умовно, просто використання соєвого соусу, імбиру, часнику, які традиційно використовуються в китайській кухні, навіяли мені думки саме про цю країну.

Продукти
  • Свиняча вирізка (у мене окіст) — 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 велика цибулина (200 г)
  • Масло рослинне (для смаження) — 25 мл
  • Бальзамічний оцет — 25-50 мл (кількість залежить від смакових уподобань)
  • Соєвий соус — за смаком
  • Чорний перець мелений — за смаком
  • Коріандр мелений — за смаком
  • Імбир сушений (або свіжий) — за смаком
  • Часник — за смаком
Приготування

Як робити: Свинина в китайському стилі? Дуже просто читайте далі...

Я люблю експерименти на кухні. Люблю пробувати щось новеньке і придумувати щось цікаве. Якщо і ви теж, тоді цей простий, але смачний рецепт саме для вас.

*

1. Свинину зачищаємо від надлишків жиру і плівок, ріжемо на невеликі шматочки і відправляємо її на сковороду. Додаємо трохи олії для смаження, так, щоб при смаженні м'ясо не прилипало, але і не плавало в олії, близько 25 мл Обсмажуємо м'ясо на великому вогні з усіх боків, щоб воно зверху побіліло, так сказати запечаталось.

2. Додаємо до м'яса бальзамічний оцет. Я люблю кисліші, тому додала досить багато, близько 50 мл, але для тих, хто не любить кислоту в м'ясі, а достатньо лише легкого аромату бальзаміку і невеликий кислинки, звичайно ж кількість потрібно зменшити на свій смак.

3. Далі додамо до м'яса соєвий соус за смаком, так як ми його використовуємо не тільки в якості приправи, але і в якості солі.

4. Тепер настав час додати нарізані півкільцями або четвертинками (якщо занадто велика цибулина) свіжий лук. Ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо до готовності. У мене це зайняло приблизно 25 хвилин, але час гасіння залежить від якості м'яса і від розмірів шматочків, тому тримаємо наше мяско до м'якості.

5. Коли м'ясо стане м'яким і випарується майже вся рідина з сковороди, ми знімаємо кришку, збільшуємо вогонь і додаємо спеції — чорний мелений перець, мелений коріандр, сухої меленої сухий імбир і часник (часник і імбир можна додати свіжий, думаю так навіть смачніше вийде).

6. Залишилося довести наше м'ясо до естетичної краси, тобто смажимо його до рівного, злегка золотистого відтінку. Це займає по часу 2-3 хвилини.

Все, наше м'ясо готове.

А ось гарнір ми подали цілком російська — відварну картоплю з кропом. Повинна зауважити, що вийшло досить смачно. Спробуйте.

Приємного апетиту! Радуйте себе і своїх близьких!

Вгору