Свинина в кисло-солодкому соусі

6

Знамените блюдо китайської кухні. Ароматна свинина в кисло-солодкому соусі з ананасом і болгарським перцем.

Продукти
  • Свинина пісна - 600 г
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Ананас - 100 г
  • Для підготовки свинини:
  • Саке (ром, горілка) - 3 ст.л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Крохмаль - 3 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Борошно - за смаком
  • Для кисло-солодкого соусу:
  • Оцет винний білий - 1 стакан, Цукор - 1 склянка
  • Кетчуп - 1 склянка
  • Соєвий соус - 3 ст.л.
Приготування

Як робити: Свинина в кисло-солодкому соусі? Дуже просто читайте далі...

Звичайно ж, це адаптоване блюдо, підігнане під європейський смак. Думаю, що мало хто з нас їздив у Китай і достовірно знає, як там готується страва. Так і варіацій на цю тему існує безліч. Це мій рецепт, так я готую вдома свинини в кисло-солодкому соусі. Так що, не судіть строго!

Покрокове приготування

Шаг №1

Пісну свинину нарізати невеликими кубиками. Влити рисовий саке, перемішати і дати постояти 30 хвилин. Через брак саке можна використовувати горілку або ром.
Яйце збити з крохмалем, посолити, перемішати зі свининою.
Тепер обвалюємо кубики свинини в борошні.

Шаг №2

Тим часом готуємо кисло-солодкий соус. Для цього з'єднати оцет з цукром, довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Додаємо кетчуп і соєвий соус. Варимо на повільному вогні 15 хвилин, помішуючи.

Шаг №3

Підготовлену свинину обсмажуємо на рослинному маслі до золотистої скоринки. Перекладаємо в інший посуд.

Шаг №4

На тій же сковороді обсмажуємо цибулю-порей, нарізану кільцями, болгарський перець, нарізаний невеликими шматочками.
Додаємо ананас, нарізаний кубиками.

Шаг №5

Повертаємо свинину на сковороду і перемішуємо з овочами і ананасом.

Шаг №6

Вливаємо підготовлений кисло-солодкий соус і тушкуємо на повільному вогні, часто помішуючи, 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!

Вгору