Свинина в кисло-солодкому соусі
Знамените блюдо китайської кухні. Ароматна свинина в кисло-солодкому соусі з ананасом і болгарським перцем.
- Свинина пісна - 600 г
- Перець болгарський - 1 шт.
- Цибуля-порей - 1 шт.
- Ананас - 100 г
- Для підготовки свинини:
- Саке (ром, горілка) - 3 ст.л.
- Яйце - 1 шт.
- Крохмаль - 3 ст. ложки
- Сіль - за смаком
- Борошно - за смаком
- Для кисло-солодкого соусу:
- Оцет винний білий - 1 стакан, Цукор - 1 склянка
- Кетчуп - 1 склянка
- Соєвий соус - 3 ст.л.
Як робити: Свинина в кисло-солодкому соусі? Дуже просто читайте далі...
Звичайно ж, це адаптоване блюдо, підігнане під європейський смак. Думаю, що мало хто з нас їздив у Китай і достовірно знає, як там готується страва. Так і варіацій на цю тему існує безліч. Це мій рецепт, так я готую вдома свинини в кисло-солодкому соусі. Так що, не судіть строго!

Пісну свинину нарізати невеликими кубиками. Влити рисовий саке, перемішати і дати постояти 30 хвилин. Через брак саке можна використовувати горілку або ром.
Яйце збити з крохмалем, посолити, перемішати зі свининою.
Тепер обвалюємо кубики свинини в борошні.

Тим часом готуємо кисло-солодкий соус. Для цього з'єднати оцет з цукром, довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Додаємо кетчуп і соєвий соус. Варимо на повільному вогні 15 хвилин, помішуючи.

Підготовлену свинину обсмажуємо на рослинному маслі до золотистої скоринки. Перекладаємо в інший посуд.
-
М'ясо, тушковану з часником і бобами
-
Гречані котлети пісні
-
М'ясо, запечене під пісочним тістом
-
Картопля, тушкована з гуньбою (Aloo Methi)
-
Соте з картоплею і стручкової квасолею
-
Курячі стегенця в яблучному соку
-
Печінка, тушкована з цибулею і шпиком
-
Фаршировані печериці в горщику
-
Тріска в гірчично-вершковому соусі