Свинина з розмарином

Смажена свинина на грилі. Секрет смаку: перед смаженням м'ясо витримують у маринаді з пива і оливкового масла з гірчицею і розмарином.

Продукти
  • Свинина (стейк) — 200 г
  • Сіль морська — 1 ч. ложка
  • Розмарин свіжий — 1 гілочка
  • *
  • Для маринаду:
  • Пиво світле — 125 мл
  • Олія оливкова — 125 мл
  • Часник — 4 зубчики
  • Перець чорний горошком — 6 шт.
  • Гірчиця діжонська — 1 ст. ложка
  • Розмарин сушений — 1 ст. ложка
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • *
  • Крім продуктів:
  • Нитка кулінарна
Приготування

Як робити: Свинина з розмарином? Дуже просто читайте далі...

Згідно з оригінальною рецептурою для приготування маринаду використовувалося світле пиво «Велкопоповицький Козел».

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для маринаду.

Шаг №2

Часник натерти на дрібній тертці (або дрібно нарізати). Додати гірчицю, перемішати. Влити тонкою цівкою масло, при цьому ретельно перемішуючи масу. Додати розмарин, лавровий лист, перець.

Шаг №3

Влити пиво, добре перемішуючи маринад. (Від рецептури не відхилялися — влили світле пиво «Велкопоповицький Козел»).

Шаг №4

Покласти стейк на обробну дошку і по периметру зв'язати кулінарною ниткою.

Шаг №5

Кінці нитки потім відрізати, щоб вони не почали горіти на грилі. Завдяки нитки м'ясо при смаженні краще збереже форму.

Шаг №6

Викласти свинину в приготований маринад.

Шаг №7

Перевернути стейк, щоб він добре покрився маринадом з двох сторін. Залишити м'ясо в маринаді бажано на ніч (приблизно на 12 годин).

Шаг №8

Потім вийняти м'ясо з маринаду, насухо промокнути паперовим рушником, посипати сіллю і викласти на гарячий гриль. На стейк покласти зверху гілочку розмарину. Смажити з кожного боку приблизно по 6 хвилин, залежно від товщини шматка м'яса.
Готову свинину зняти з решітки гриля і залишити відпочити на хвилину, щоб усередині м'яса перерозподілилися соки і воно було більш смачним. Можна подати стейк зі смаженою перцем чилі, очищених від насіння і заповненим шматочком бекону.
Приємного апетиту!

Вгору