Свиняча печінка під сметаною

12 2 20 хв. 50 хв.

Страви з печінки свинячої дуже смачні, корисні і доступні. Особливо ніжною вийде свиняча печінка в соусі з сметани.

Продукти
  • Печінка свиняча - 400 г
  • Молоко - 100 мл
  • Олія - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сметана - 200 мл
  • Гірчиця європейська - 1 ч. ложка
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Сіль - за смаком
  • Приправа із суміші прянощів і овочів - за смаком
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Зелень петрушки - 2 гілочки
  • Зелень кропу - 1 гілочка
Покрокове приготування
1 Свиняча печінка під сметаною, шаг 1

Інгредієнти для приготування свинячої печінки в сметані перед Вами.

:)
2 Свиняча печінка під сметаною, шаг 2

Печінку промити, нарізати невеликими шматками. Товщина скибочок повинна бути близько 1 см, а розміри - в межах 2-х див.

3 Свиняча печінка під сметаною, шаг 3

Потім печінку вимочити - залити холодним молоком і дати постояти 30 хвилин.

4 Свиняча печінка під сметаною, шаг 4

Лук очистити, помити і дрібно нарізати кубиками.

5 Свиняча печінка під сметаною, шаг 5

Розігріти сковороду, налити 6-8 ст. ложок олії. Викласти цибулю і обсмажити в розігрітому маслі, помішуючи, 3-4 хвилини до золотистого кольору.

6 Свиняча печінка під сметаною, шаг 6

Додати печінку і смажити, помішуючи, близько 10 хвилин.

7 Свиняча печінка під сметаною, шаг 7

Сметану змішати з гірчицею і борошном.

8 Свиняча печінка під сметаною, шаг 8

Часник почистити і розчавити в часничниці.

9 Свиняча печінка під сметаною, шаг 9

Петрушку і кріп помити і нарізати. Частину зелені відокремити для прикраси.

10 Свиняча печінка під сметаною, шаг 10

Залити печінку сметанно-гірчичним соусом, посолити, посипати прянощами (за бажанням), додати роздавлений часник, дрібно нарізану зелень і трохи загасити, 4-5 хвилин.

11 Свиняча печінка під сметаною, шаг 11

Печінка свиняча під сметаною готова. Подавати гарячою.
Приємного апетиту!

Вгору