Свиняча печінка під сметаною

12 2 20 хв. 50 хв.

Страви з печінки свинячої дуже смачні, корисні і доступні. Особливо ніжною вийде свиняча печінка в соусі з сметани.

Продукти
  • Печінка свиняча - 400 г
  • Молоко - 100 мл
  • Олія - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сметана - 200 мл
  • Гірчиця європейська - 1 ч. ложка
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Сіль - за смаком
  • Приправа із суміші прянощів і овочів - за смаком
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Зелень петрушки - 2 гілочки
  • Зелень кропу - 1 гілочка
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для приготування свинячої печінки в сметані перед Вами.

Шаг №2

Печінку промити, нарізати невеликими шматками. Товщина скибочок повинна бути близько 1 см, а розміри - в межах 2-х див.

Шаг №3

Потім печінку вимочити - залити холодним молоком і дати постояти 30 хвилин.

Шаг №4

Лук очистити, помити і дрібно нарізати кубиками.

Шаг №5

Розігріти сковороду, налити 6-8 ст. ложок олії. Викласти цибулю і обсмажити в розігрітому маслі, помішуючи, 3-4 хвилини до золотистого кольору.

Шаг №6

Додати печінку і смажити, помішуючи, близько 10 хвилин.

Шаг №7

Сметану змішати з гірчицею і борошном.

Шаг №8

Часник почистити і розчавити в часничниці.

Шаг №9

Петрушку і кріп помити і нарізати. Частину зелені відокремити для прикраси.

Шаг №10

Залити печінку сметанно-гірчичним соусом, посолити, посипати прянощами (за бажанням), додати роздавлений часник, дрібно нарізану зелень і трохи загасити, 4-5 хвилин.

Шаг №11

Печінка свиняча під сметаною готова. Подавати гарячою.
Приємного апетиту!

Вгору