Свиняча лопатка в пиві

12

М'ясо — як багато в цьому слові... для такого м'ясниць, як я. Рецепт, який я хочу запропонувати вашій увазі, придуманий в Баварії і адаптований під російські реалії. На гарнір до цього блюда подається тушкована капуста, але я додаю ще і запечена картопля.

Продукти
  • Свиняча лопатка на кістки і з шкірою — 2 кг
  • Пиво (світле або темне) — 2 пляшки
  • Цибуля ріпчаста невеликий — 1 шт
  • Морква невелика — 1 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний — за смаком
  • Розмарин — за смаком
  • Зелень кропу і петрушки — за смаком
  • Перець
  • Сіль
  • Для гарніру:
  • Капуста білокачанна свіжа — 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста великий — 1 шт
  • Морква велика — 1 шт.
  • Томатна паста — 4-5 столових ложок
  • Масло рослинне для смаження — 3-4 столові ложки
  • Картопля свіжий — 0,5 кг
Приготування

Як робити: Свиняча лопатка в пиві? Дуже просто читайте далі...

1. У велику каструлю кладемо наше м'ясо, цілу цибулину і моркву, заливаємо все пивом (для тих, хто віддає перевагу більш м'який смак, пиво потрібно брати світле; для гурманів, віддають перевагу більш насичений смак, пиво потрібно темне), солимо. Додамо зелень цілими гілочками, різати її не потрібно, і ставимо варитися на повільний вогонь, на дві години.

2. Через дві години дістаємо лопатку, в шкірі робимо ножем дірочки і вставляємо в них половинки зубчиків часнику. Викладаємо м'ясо на деко і відправляємо ще на годину-півтора в духовку до утворення красивою золотистої скоринки. Я змастила м'ясо рослинним маслом, щоб скоринка вийшла максимально красивою.

3. Коли м'ясо приготується, дістаємо його на велике блюдо, одним шматком. Виглядає дуже красиво і святково, хоча я його готую і не на свята зовсім. Гарнируем м'ясо капустою і картоплею.

4. Для гарніру дрібно ріжемо цибулю, шаткуємо капусту, на тертці трьом моркву, відправляємо всі овочі на сковороду, в якій вже гріється рослинне масло. Солимо. Тушкуємо під кришкою, регулярно помішуючи, 3-4 хвилини, поки капуста не пустить сік. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо до готовності. Наприкінці додамо чорний перчик і трохи зелені. Наша тушкована капуста готова.

5. Картоплю я попередньо відварюю і відправляю в духовку разом з м'ясом. Дістаю картоплю, коли вона покривається апетитною рум'яною скоринкою.

Гарнируем всією цією красою нашу свинячу лопатку і тішимо своїх близьких. Мої чоловіки називають всю цю радість «справжній пацанський вечеря».

Приємного апетиту!

Вгору