Бурякові млинці

10

Пропоную приготувати дуже смачні бурякові млинці. Готувати такі млинці одне задоволення. Впевнена, вам сподобається не тільки смак, але і красивий рожевий колір млинців. Випікайте млинці з задоволенням, зустрічайте Масляну, пригощайте своїх рідних і близьких!

Продукти
  • Молоко — 300-350 мл
  • запечена Буряк — 100 г
  • Борошно — 200 г
  • Яйце — 2 шт
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — 1/3 ч. ложки
  • Сода — 1/3 ч. л.
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Масло рослинне (або сало) для змазування сковороди
  • Масло вершкове для змащування млинців
Покрокове приготування
1 Бурякові млинці, шаг 1

Буряк загорнути у фольгу і запікати в духовці при температурі 200 градусів близько 1 години. Час запікання залежить від розміру буряків. Буряк остудити, очистити, подрібнити блендером, відставити убік.

:)
2 Бурякові млинці, шаг 2

Яйця збити міксером.
Додати цукор, сіль, 200 мл молока, змішати міксером.
Додати буряк, змішати міксером.

3 Бурякові млинці, шаг 3

Додати частинами муку і соду. Замісити тісто консистенції сметани.

4 Бурякові млинці, шаг 4

Додати 1 ст. л. оливкової олії, перемішати міксером, дати тісту настоятися 20 хвилин.

5 Бурякові млинці, шаг 5

Розбавити тісто в два-три прийоми 100 мл молока, перемішати. Дати тісту настоятися 20 хвилин.
Випікати млинці на розігрітій сковороді з двох сторін. Тільки під час смаження не сильно припікати млинці. При необхідності сковороду змастити старим салом або олією.
Готові млинці змащувати вершковим маслом.
Вітаю всіх з Масляною! Приємного Вам апетиту!

Вгору