Борщ літній

8 4 30 хв. 80 хв.

Що може бути краще жарким літнім днем, ніж холодний, освіжаючий борщ! До того ж, рецепт і борщів зелених річного дуже простий і швидкий.

Продукти
  • Буряк — 500 г
  • Картопля — 2-3 шт.
  • Лимонний сік — 2-3 ст. ложки
  • Огірок свіжий — 2-3 шт
  • Зелень кропу — 0,5 пучка
  • Зелень петрушки або кинзи — 0,5 пучка, Сіль — 1 ч. ложка
  • Цукор — 1-1,5 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для літнього і борщів зелених.

Шаг №2

Як приготувати борщ літній:

Невеликі коренеплоди буряка очистити.

Дошку або стіл, на якому буряк очищають, потрібно застелити плівкою, щоб не забруднити.

Шаг №3

Картоплю очистити, вимити й нарізати.

Шаг №4

Буряк залити водою (1-1,5 л) і відварити.

Якщо ви хочете, щоб буряк віддала блюду свій гарний малиновий колір, опускайте її в бульйон, що містить кислоту — додайте 1 ст. ложку лимонного соку. Варити буряк 30 хвилин.

Шаг №5

Коли буряк майже звариться, покласти туди ж 2-3 картоплини і варити ще 10-15 хвилин — до готовності картоплі.

Шаг №6

Картопля витягти і розтерти, поступово додаючи бульйон.

Шаг №7

Розтирати потрібно так, щоб вона повністю змішалася з бульйоном до стану рідкої кашки. Потім перекласти розтертий картоплю в основну масу бульйону.

Шаг №8

Зварену буряк вийняти і протерти через крупну тертку.

Шаг №9

Отриману масу покласти знову у відвар і довести до кипіння.

Шаг №10

Додати лимонний сік, цукор і сіль за смаком.

Охолодити отриманий бульйон.

Шаг №11

Огірки вимити і дрібно нарізати.

Шаг №12

Зелень дрібно порубати.

Шаг №13

У кожну тарілку покласти суміш із дрібно нарізаних свіжих огірків, зелені кінзи, кропу і петрушки (приблизно по 2 ст. ложки нарізаних огірків і за 1-1,5 ст. ложки нарізаної зелені).

Шаг №14

Залити окрошку буряковим бульйоном.

Літній борщ готовий. Приємного апетиту!

Вгору