Борщ (холодний борщ)

11

Борщ - відмінний літній холодний суп з відварних овочів, яєць, зі свіжими огірками, сметаною і зеленню.

Продукти
  • Буряк молода, невелика - 3 шт.
  • Вода - 3 л
  • Лимон - 0,5 шт
  • Цукор (за бажанням) - на смак
  • Сіль - за смаком
  • На одну порцію:
  • Картопля - 1 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Яйця перепелині - 2 шт.
  • невеликий Огірок свіжий - 1 шт.
  • Сметана - 1 ст. ложка
  • Зелень - за смаком
Приготування

Як робити: Борщ (холодний борщ)? Дуже просто читайте далі...

Як не дивно, вперше я познайомився зі борщем в магазинах Америки. Там у нього було знайоме нам назву - «борщ». Такий «борщ» хороший, коли з'являється молоденька буряк, а значить - юне літо, сонце, спека... Потрібен холодний суп, теж з усього молоденького. Для гармонії.

Покрокове приготування
1 Борщ (холодний борщ), шаг 1

В одній каструлі готуємо дуже «складний» блюдо - картопля в мундирі. В іншій каструлі - ще складніше»: варимо яйця круто. Не забуваємо підсолити воду, щоб яйця не лопалися.

:)
2 Борщ (холодний борщ), шаг 2

Тим часом займемося буряком. Дуже рекомендую користуватися рукавичками, тому що молода буряк може забарвити ваші руки в досить стійкий червоний колір.
Буряк чистимо, ріжемо крупно - на 2-4 частини.

3 Борщ (холодний борщ), шаг 3

Воду доводимо до кипіння, додаємо дрібку солі. Варимо буряк в підсоленій воді близько півгодини.

4 Борщ (холодний борщ), шаг 4

Буряк зварилася. Охолоджуємо її, натираємо на крупній тертці і повертаємо в каструлю з буряковим відваром.

5 Борщ (холодний борщ), шаг 5

Зараз дуже важливе для збереження гарного кольору відразу додаємо в каструлю лимонний сік!

6 Борщ (холодний борщ), шаг 6

Огірок очищаємо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками.

7 Борщ (холодний борщ), шаг 7

Картоплю очищаємо і теж нарізаємо кубиками.

8 Борщ (холодний борщ), шаг 8

Яйце куряче очищаємо і дрібно нарізаємо. Тут же викладаємо в тарілку.

9 Борщ (холодний борщ), шаг 9

Перепелині яйця чистимо, розрізаємо навпіл і в тарілку кладемо зверху, для прикраси.

10 Борщ (холодний борщ), шаг 10

Залишилося додати сам борщ - червоний, густий, красивий.

11 Борщ (холодний борщ), шаг 11

Без сметани цей холодний борщ нічого не варто. Тому ми додаємо в тарілку сметану.

12 Борщ (холодний борщ), шаг 12

Зовсім дрібненько рубаємо улюблену зелень. Останній штрих - додаємо зелень в тарілку.

13 Борщ (холодний борщ), шаг 13

Літня спека, робочий день, вечір... Це блюдо подається холодним. І це дуже правильно!

Вгору