Бурякова ікра класична

8

Рецепт приготування класичної бурякової ікри.

Продукти
  • Буряк середнього розміру (варена, чищеная) — 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 150 г
  • Олія рослинна — 3 ст. л.
  • Томатна паста — 30 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Хліб житній для сервірування — 12 скибочок
  • Петрушка свіжа (рубана)
Приготування

Як робити: Бурякова ікра класична? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати бурякову ікру:

1. Цибулю порізати дрібними кубиками, а буряк натерти на крупній тертці.

2. У великій сковороді на середньому вогні розігріти олію, викласти цибулю, готувати, помішуючи, 5-8 хвилин, до золотистого кольору.

3. Додати в сковороду буряк, смажити, помішуючи, близько 5 хвилин.

4. Викласти у буряк томатну пасту, перемішати. Накрити сковороду кришкою, готувати бурякову ікру близько 10 хвилин.

5. Посолити і поперчити бурякову ікру. Перекласти в сервірувальні миску, дати охолонути.

6. Подавати бурякову ікру на скибочках житнього хліба, прикрасивши петрушкою.

Вгору