Бурякова ікра

7

Овочева ікра з буряка та моркви спочатку нудиться в духовці, а потім обсмажується на сковороді. Цей рецепт бурякової ікри дозволяє приготувати дуже смачну закуску.

Продукти
  • Буряк — 500 г
  • Морква — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • Олія рослинна — 150-200 г
  • Томатна паста — 100 г
  • Сіль — 0,5-0,75 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для ікри бурякової.

Шаг №2

Як приготувати бурякову ікру:

Буряк, морква, ріпчаста цибуля очистити, помити, розрізати на шматочки.

Шаг №3

Пропустити сирими через м'ясорубку. Скласти в каструлю і поставити нудитися в гарячу духовку або російську піч на 1,5-2 години (при температурі 150 градусів).

Шаг №4

Потім викласти на сковороду, додати олію, сіль і перець за смаком, перемішати і обсмажити на маленькому вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи.

Шаг №5

Додати помідори або томат-пасту і смажити ще 10-15 хвилин.

Шаг №6

Ікра бурякова готова. Подавати в холодному вигляді.

Вгору