Буряк маринована на зиму

9

Заготовимо на зиму буряк. У борщ і борщ — перша справа.

Продукти
  • Буряк — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • Вода — 400 мл
  • Оцет 6% (винний або яблучний) — 150 г
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Цукор — 5 ст. ложок
  • Чорний перець горошком — 5 шт.
  • Запашний перець горошком — 3 шт.
  • Лавровий лист — 1-2 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Буряк вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити на невеликому вогні до готовності (близько години, в залежності від розміру). Охолодити.

Шаг №2

Тим часом зробити маринад. У каструлю налити воду, додати оцет, сіль, цукор і спеції. Довести до кипіння. Кип'ятити кілька хвилин, охолодити.

Шаг №3

Цибуля очистити, вимити, нарізати кубиками або півкільцями.

Шаг №4

Буряк очистити, натерти на крупній тертці.

Шаг №5

Банки вимити. Простерилізувати банки і кришки. Змішати буряк з цибулею і маринадом, помістити овочі в підготовлені банки. Можна також овочі викласти шарами.

Шаг №6

Опустити обережно банки в киплячу воду (банки за поясок повинні бути у воді) і стерилізувати банки місткістю 0,5 л-10 хвилин. Потім відразу закатати.

Шаг №7

Буряк маринована на зиму готова.
Приємного апетиту!

Вгору